ÇTSO’da Mesleki Yeterlilik Semineri Gerçekleşti

28 Nisan 2017
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Odamızda düzenlenen seminere Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Sifil ve Mesut Görgün, Odamız Meclis Üyeleri Mehmet Çetin, Göksel Bozdağ, Mehmet Danyeli, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Kütük, MYK Sınav ve Bilgilendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya, CASBEM Genel Müdürü Özber Çetin ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.  


EN BÜYÜK SORUN KALİFİYE ÇALIŞAN SORUNU

CASBEM Genel Müdürü Özber Çetin’in açılış konuşması ile başlayan programda Çetin “Bölgemizdeki en büyük sorun işsizlikten ziyade mesleki yeterliliği olan kalifiye çalışan sorunu. İş kazalarının meydana gelmesi, herkesin her işi yaparım modunda çalışması, hiç kimsenin mesleki yeterlilik belgesi olmaması bunun beraberinde birçok iş kazasını, büyük ölçekli hasarları, maddi kayıpları meydana getirmiştir. Biz Çetin Akademi olarak birçok alanda faaliyet gösterirken bundan yaklaşık iki yıl önce yola çıktık. Çıktığımız bu yolda 18 ayın sonunda 2015 yılı eylül ayı itibariyle Türk akreditasyon kurumu tarafından yetki alıp, 2017 yılı ocak ayı itibariyle de mesleki yeterlilik kurumu tarafından belgelendirilerek inşaat ve çelik kaynak alanında yetki alarak sınav yapmaya başladık. Bugüne kadar yaklaşık 200 civarında sınav gerçekleştirdik. Özellikle başta Çorlu, Çerkezköy, Kırklareli ve bu bölgede sınav yapmaya başladık’’ diye konuştu.  


BAŞARILI ADAYLARA BELGELERİ VERİLECEK

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen ise yaptığı konuşmada mesleki yeterlilik kanununa getirilen yönetmelikle mesleki yeterlilik zorunluluğu getirildiğini ifade etti. Esen “Bilindiği üzere 6645 sayılı kanunla 5544 sayılı mesleki yeterlilik kurumu kanuna getirilen yükümlülükle 115 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Bunlarla ilgili de 48 meslekte zorunlu uygulamaya geçti’’ dedi. Yılsonuna kadar açılacak olan sınavda başarılı olan adaylara belgeleri verileceğini dile getiren Esen, toplantının hayırlı olması yönünde temennilerde bulundu.



SORULAR YANITLANDI

MYK Sınav ve Bilgilendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.