ÇERKEZKÖY TSO, MARMARA-TRAKYA İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI.

11 Temmuz 2017
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

09 Temmuz 2017 Pazar Günü Ankara’da bulunan TOBB ikiz kulelerde gerçekleşen TOBB Marmara-Trakya Bölgesi İstişare Toplantısına Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva ile Odamız Genel Sekreteri Hakan Gel katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bölge Toplantıları, Marmara Bölgesi ile tamamlandı. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, istişarelerde bulunmak için bir araya geldiklerini vurgularken, oda ve borsaların, üyelerine yaptıkları hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulunmalarını ve iş dünyasının bu imkânlardan yararlanmasını istedi.

Toplantıda makro ekonomideki durum, son 6 ayda hükümetten talep edilenler, hayata geçen düzenlemeler ile meclis üyelerinden gelen cevaplarla anket sonuçlarının değerlendirmesi gibi konularda geniş sunumlar yapıldı.


Dünya ekonomilerin büyüme yolunda olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, özellikle krizden bu yana ilk defa Avrupa’nın da önemli büyüme sağladığını anlattı. Bu büyüme eğilimlerinin ticareti artırma ve yeni yatırımlar için önemli fırsatlar doğurabileceğini bildiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisindeki yüzde 5’lik büyümenin de sevindirici ve ümit verici olduğunu kaydetti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, büyümenin önümüzdeki diğer çeyrek dilimlerde de devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınarak hayata geçirildiğinden bahsederken, alınan bu ekonomik tedbirlerin olumlu etkilerinin görülmeye başladığının altını çizdi.

Son olarak M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirilerek toplantı sona erdirildi.