Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Toplantısı, 8 – 9 Ekim 2017, Manama

18 Ağustos 2017

İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in 16.08.2017 tarihli ve BAH/2017-1197 sayılı yazısı.

İlgi yazıda, Türkiye-Bahreyn İş Konseyi tarafından 8 – 9 Ekim 2017 tarihlerinde Manama'ya bir heyet ziyareti düzenleneceği, ziyaret kapsamında belirtilen tarihlerde Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de katılımları ile Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Ortak Toplantısı ve ikili görüşmeler düzenleneceği bildirilmektedir.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al HALİFE 'nin Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, geçtiğimiz Şubat ayında Bahreyn'e bir ziyaret gerçekleştirdiği, yine Mart 2017'de Türkiye – Bahreyn 6. Dönem KEK Toplantısı vesilesiyle Bahreyn Maliye Bakanı Şeyh Ahmed Bin Muhammed Al KHALİFA'nın ülkemize bir ziyaret gerçekleştirdiği, söz konusu KEK Toplantısı ile eşzamanlı olarak Ankara'da Türkiye – Bahreyn İş Konseyi Ortak Toplantısı düzenlendiği belirtilmektedir.

Bölgenin 1936'da ilk ham petrol ihraç eden ülkesin durumundaki Bahreyn'de kalkınma çabaları başlangıçta petrol gelirlerine dayanırken, doğal kaynaklarının kıtlığı, sürdürülebilir kalkınma için petrol dışı sektörlere yönelmesini zorunlu kıldığı, Körfez bölgesinde ekonomisi en fazla çeşitlendirilmiş ülke olarak çok yüksek oranda gelişmiş iletişim ve ulaşım altyapısıyla çok uluslu firmaların merkezinde  2006 yılında ABD ile STA imzalayan ilk Körfez ülkesi olduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu ziyarete katılmak isteyen Üyelerimizin http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/440/9195 adresinden en geç 25 Ağustos 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırmaları ve katılım ücretini (800 ABD Doları) ödemeleri gerektiği bildirilmekte olup detaylı bilgi için DEİK (İlgili Kişi: Buğra Karahan | 212 339 5043 | bkarahan@deik.org.tr ) ile irtibata geçilebileceği bildirilmektedir.                  

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası