Türkiye-Kuveyt İş Forumu

8 Eylül 2017

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB'nin 06.09.2017 tarih ve 0411/13678 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Kuveyt, 2,8 milyon nüfusu ve kişi başına yaklaşık 29 bin dolar milli geliriyle, zengin Körfez Arap İşbirliği Konseyi Üyesi ülkeleri arasında yer almaktadır. Kuveyt, 5 Haziran 2017 tarihinde başlayan Katar krizinde tarafsız kalarak, krizin çözümü yönünde arabuluculuk yapmaktadır.

2006 yılında 275 milyon  ABD Doları civarında  olan Türkiye-Kuveyt  ticaret hacmi  2016 yılında, yaklaşık iki kat artarak 542 milyon ABD dolarına yükselmiştir.

Yayımlamış olduğu 2035 Kalkınma  Planıyla  Kuveyt,  petrole  dayalı  ekonomisini,  özel sektörün ağırlıklı olacağı, finans ve ticaretin öne çıkacağı bir yapıya dönüştürme çabası içindedir. Bu açıdan, Kuveyt, ülkemiz iş dünyası için, ticaret, yatırım ve müteahhitlik sektörlerinde ciddi işbirliği  imkanları  sunmaktadır.

Bu kapsamda, ikili işbirliği ve yatırım imkanlarını değerlendirmek üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Kuveyt Başbakanı Şeyh Jaber Al Mubarak Al Hamad Al Sabah'in katılımlarıyla, "Türkiye- Kuveyt İş Forumu" 15 Eylül 2017 tarihinde, İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilecektir.

Söz konusu Forum'a Kuveyt iş dünyasını temsilen Yatırımcılar Birliği, Bankalar Birliği, Gıda Tüccarları ve Sanayiciler Birliği, Otelciler Birliği üst düzey temsilcileri ile Kuveyt firmalarının katılımı öngörülmektedir. Kuveyt'te iş ve yatırım imkanları hakkında sunuşların da yer alacağı İş Forumu kapsamında, firmalar arası ikili görüşmeler de düzenlenecektir.

Söz konusu Forum'a katılım için http://kuveyt.tobb.org.tr adresinde yer katılım formunun eksiksiz doldurarak en geç 13 Eylül 2017 tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir.

Forum ile ilgili taslak program, Kuveyt firma listesi ve detaylı bilgiye TOBB web sayfası http://www.tobb.org.tr "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurt İçi Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,