Kozuva: “Kadın incinirse dünya incinir”

8 Mart 2018

Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kozuva mesajında "hayatın her yerinde ve her anında, hayata anlam kazandıran kadınlar için aslında hayatın bir günü değil her günü saygı duyulması, sevgi ve şefkat gösterilmesi gerekir" dedi.

Kozuva duygu dolu konuşmasında şu ifadelere yer verdi…

Biz tarih boyu kültürümüzde ve geleneklerimizde kadına her daim saygı gösteren bir milletin evlatlarıyız. Tarihin en eski destanlarında “Ak Ana”mız vardır bizim. Devlet geleneğimizde “Kadın ana” vardır. Kadın hükümdarlarımız vardır.

Bizim şanlı geleneğimizde var olan kadına kıymet, İslamiyet’in kadına kıymet vermesiyle örtüşmüş ve daha bir anlam kazanmıştır.

Sevgili Peygamberimiz “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurarak annenin evdeki ve evlat üzerindeki saygınlığına işaret etmektedir.

Ve bizim kadınlarımız evde “evlada ana”, “kocaya eş”, “kaynanaya gelin” olduğu kadar söz konusu vatan ise namus ise hiç çekinmeden cepheye silah ve mermi taşımış… Birer Nene Hatun, birer Şerifi Bacı, birer Kara Fatma olmuşlardır…

Bugün de kadınlarımız sosyal hayatın her alanında hayata anlam kazandırdıkları gibi gerek beyaz yakalı, gerek mavi yakalı gerek emek yoğunluklu iş gücüyle hayatın yükünü de omuzlamaktadır.

Ama diğer yandan ne acıdır ki, bugün bütün dünyada savaşın, şiddetin, terörün, göçlerin en büyük mağdurları kadınlarımız ve kızlarımız olmaktadır. Bize göre kadın incinirse tüm dünya incinir. Fakat medeniyet ve teknolojideki yükselişe inat bugün tüm dünyada kadına verilen değerdeki yozlaşma ve iniş içler acısıdır.

Ülkemizde kadınlarımıza yönelik şiddet ve iğrenç saldırılar ise bizim kültürümüzle inancımızla hukukumuzla hiç ama hiç bağdaşmayan bir alçaklıktır. Bu alçaklık herkesi dehşete düşürecek derecede artmakta ve daha acısı bir türlü bu şiddetin önü alınamamaktadır. Toplum olarak bu kahredici durumu büyük üzüntü endişeyle takip etmekteyiz. İş dünyası olmaktan öte başta insan olarak kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik her türlü şiddetin karşısındayız.

Bu ihanetleri ve şiddeti uygulayan, insanlıktan nasibini almamış yaratıkların da en ağır şekilde cezalandırılması bizlerin ve kamuoyunun büyük beklentisidir.

Bu vesileyle bizlere “Cennet ayaklarının altında Ana” olan, “eş” olan “kardeş” olan, vatan savunmasında “Nene Hatun”, “Şerife Bacı”, “Kara Fatma” olan kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının '8 Mart Dünya Kadınlar Gününü' kutluyorum. Şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına kadınların ve çocukların ağlamadığı, sevgi saygı ve huzur dolu bir dünya diliyorum.