Fas Gümrük Uygulamaları Hk.

15 Nisan 2019
Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen, Fas Ekonomi ve Finans Bakanlığına bağlı Gümrük ve Dolaylı Vergi İdaresinin internet sitesinde, gümrük işlemlerinin hızlandırılması adına, 01 Mart 2019 tarihinden itibaren gümrük özet beyanlarında yer alan alıcı kısmına, Fas'ta uygulaması bulunan ve şirketlere tahsis edilen "Identifiant Commun de L'entreprise – (ICE)" (Şirket Kimlik Numarası) numarasının yazılmasının zorunlu hale getirildiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, İthalat işlemlerinin aksamadan devam ettirilebilmesi adına Fas'lı ithalatçıların ICE numarasını, ürünleri ithal ettikleri ülkelerdeki ihracatçı-tedarikçilerine göndermesi, taşımacılık şirketlerinin de benzer şekilde yabancı ortaklarını bilgilendirmesi hususunda ilgili Bakanlık tarafından gerekli yönlendirmelerinin yapıldığı ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,