Fas Yatırım Olanakları Konferansı

20 Mayıs 2014

Sayın Üyemiz,

DEİK/Türk-Fas İş Konseyi ve Fas Yatırım Ajansı (AMDI) işbirliği ile 27 Mayıs 2014 tarihinde 09.00-16.00 saatleri arasında İstanbul TOBB Plaza’da Fas Yatırım Konferansı düzenlenecektir.

Fas Ankara Büyükelçisi Sayın Lotfi Aouad’ın da onurlandırması beklenen konferansda Fas’taki serbest bölgeler, tarım, sanayi ve otomobil, tekstil, metalurji ve elektromekanik sektörlerindeki yatırım fırsatlarına ilişkin sunumlar gerçekleştirilecektir.

Fas, dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olup, Çin’den sonra dünyanın en büyük fosfat üreticisidir. Ülkede fosfat sektörünün yanı sıra, otomotiv, havacılık ve uzay, tekstil ve tarımsal gıda sektörleri gelişmekte ve büyüme kaydetmektedir. Ayrıca, 2013 yılında Avrupa’ya gerçekleştirilen ithalatın azalmasına rağmen, ülkenin son yıllarda uygulamaya koyduğu stratejik planlar, tarımsal üretimdeki hızlı büyüme, doğrudan yabancı yatırımlardaki artış ve ihracat yapılan ürünlerin ve bölgelerin çeşitlenmesi sayesinde ülke yıllık ortalama %5 büyümesini korumuştur.

Bu doğrultuda Faslı işadamlarının da katılmasının planlandığı ve ikili görüşmeler gerçekleştirme imkanı da sağlayacak söz konusu konferansa katılmak isteyen üyeleriniz tarafından ekte yer alan katılım formunun eksiksiz doldurularak en geç 22 Mayıs 2014 tarihine kadar DEİK’e (Özge Karagöz, e-mail:afrikabolgesi@deik.org.tr, Tel : 0212 3395070) iletilmesi gerekmektedir.

Bilginize Sunarız