“Kurumsallaşma adına bize yol gösterecek”

13 Ocak 2015

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), hizmet kalitesinin daha da artması amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

KURUMSALLIK EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR

ÇTSO Proje Geliştirme Birimi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı Destek Programı’na sunulan ve kabul edilen proje kapsamında, ÇTSO yönetimi ve personeline yönelik olarak ‘Kurumsallaşma Eğitimi düzenleniyor.

TOPLAM 4 GÜN SÜRECEk

İlki 10-11 Ocak tarihlerinde ÇTSO Seminer Salonu’nda düzenlenen eğitimlerin ikincisi 24-25 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KURUMSALLAŞMA ADINA BİZE YOL GÖSTERECEK

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan ilk projelerinin ‘Kurumsallaşma Eğitimleri’ olduğunu kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “2014-2017 için hazırladığımız Stratejik Planımızda da yer alan ve kurumsallaşma adına bize yol gösterecek olan bu proje ile Odamız hem kaliteli hem de ücretsiz olarak kurumsallaşma eğitimleri alabilecek” diye konuştu.

YÖNETİŞİM VE KURUM KÜLTÜRÜ ANLATILDI

Sektora İş Çözümleri Eğitim ve Danışmanlık Eğitmeni Serkan Usta tarafından verilen eğitimlerin ilk bölümünde Yönetişim ve Kurum Kültürü konuları üzerinde durulurken, ilk günkü eğitime oda personelinin yanı sıra ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Saat 10.00 – 17.00 saatleri arasında düzenlenen eğitimin ilk gününde, Yönetim ve Yönetişim, Yönetişimde Paydaş Teorisi, Yönetişimin Tarihsel Gelişimi, Kamu Yönetişimi, İyi Yönetişim, İyi Yönetişimin Temel İlkeleri, Katılımlı Yönetim İçin Gerekli Asgari Koşullar ve Katılımlı Yönetimin Yararları başlıkları anlatıldı. Pazar günkü eğitimde ise Kurum Kültürü üzerinde durulurken, Kurum Kültürü Kavramı, Kurum Kültürü Özellikleri, Kurum Kültürü Türleri, Kurum Kültürü Boyutları, Kurum Kültürü Modelleri, Kurum Kültürü Önemi ve İşlevleri, Kurum Kültürü Sınıflandırılması, Kurum Kültürü ve Yapı İlişkisi, Kurum Kültürü Nasıl Korunur? Kurum Kültürünün Değiştirilmesinde Kullanılan Yöntemler, Kurum Kültürü Oluşmasında Kurum içi Halkla İlişkiler Kullanımı başlıkları irdelendi.