Rusya Federasyonun´da Yatırımları Bulunan Firmaların Yaşadıkları Sorunlar Hk.

23 Ocak 2015

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB),  Rusya Federasyonu'nda yatırımları bulunan firmaların yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak üyelere yönelik bir yazı yayınladı.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Ekonomi Bakanlığı’nın 12.01.2015 tarihli ve 46473657-724.01.04 – 3361 sayılı yazısında, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın 1 Aralık 2014 tarihinde ülkemizde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, önümüzdeki dönemde Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında yatırımlar ve hizmetleri içeren bir ticaret anlaşması yapılmasına ilişkin müzakerelere başlanmasının kararlaştırıldığı ve bu hususun söz konusu ziyaret kapsamında imzalanan Ortak Bildiri’de yer aldığı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve Ülkemiz ile Rusya Federasyonu arasında imzalanması öngörülen Hizmet Ticareti ve Yatırım Anlaşması’na yönelik hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere, Rusya Federasyonu’nda yatırımları bulunan firmalarımızın yaşadığı sorunların http://tobb.org.tr/DEID/basvuru/rusya adresinde yer alan formun doldurularak, Ekonomi Bakanlığı’na iletilmek üzere 26 Ocak 2015 tarihine kadar birliğimize (ece.algul@tobb.org.tr) iletilmesini rica ederim.”