Albayrak’tan ÇTSO’ya ziyaret

8 Mayıs 2015

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Daire Müdürleri ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Funda Serfiçe ve Ensar Sivri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Mehmet Zeki Gürcün, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Özge Dora, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Teski Genel Müdür Yardımcısı Soner Abdullah Ergin de yer alırken, heyeti ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri karşıladı.

TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANMAMIZ GEREKİYOR

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ziyaretlerinden ötürü Albayrak ve ekibine teşekkür ederken, Albayrak’ı bir ağabey gibi gördüğünü dile getirerek, “Sizin tecrübelerinizden faydalanmamız gerekiyor. Bizler size bir büyüğümüz olarak çok değer veriyoruz” dedi.

HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

ÇTSO olarak her zaman yerel yönetim ile birlikte çalışma arzusu içinde olduklarını dile getiren Kozuva, Çerkezköy ve Tekirdağ'a katkı sağlamak için her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Ziyarette yaptığı konuşmada, Çerkezköy’ün özel ilgi gösterilmesi gereken bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kadir Albayrak,  mevcut yatırımlar ve planlanan projelerle ilgili olarak detaylı bilgi verdi.

KURUCU BAŞKAN OLARAK ÖRNEK OLMAM LAZIM

Tekirdağ’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olması sebebiyle bir model çizmesi gerektiğini söyleyen Albayrak, “Ben Tekirdağ'ın 1. ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla bir model çizmek durumundayım. Benden sonra gelecek olanlara örnek olmalıyım. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı dürüst olmalı, çalışkan olmalı, halkın içinde olmalı en önemlisi de yüzü hep gülmeli. Bizim vatandaşa karşı asık suratlı olma lüksümüz yok. Her zaman pozitif enerji vermek durumundayız. 5 yıl sonunda tüm sözlerimizi yerine getirmiş olmanın gurur ve mutluluğu ile halkımızın karşısına çıkacağız” şeklinde konuştu. Albayrak ayrıca, Çerkezköylülük bilincinin oluşturulması gerektiğine de vurgu yaptı.

FİRMALARIN MERKEZLERİNİ TEKİRDAĞ’A TAŞIMALARI GEREKİYOR

Başkan Albayrak konuşmasının devamında, merkezi Tekirdağ dışında olan firmaların merkezlerini Tekirdağ'a taşıması konusunun da altını çizerken, “Tekirdağ'da faaliyet gösterip vergisini İstanbul'a ya da başka bir yere yatıran firmalarımıza seslenmek istiyorum. Tekirdağ vergi verirken 9. sırada iken yatırım almada 59. sırada. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda firmalarımıza merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları ve vergilerini Tekirdağ'a ödemeleri konusunda Tekirdağ halkı adına sesleniyorum” diye konuştu. Albayrak’ın sözlerine katıldığını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçenin sanayisiyle ön planda olmasına rağmen sanayinin gücünün hissedilmediğini belirtti.

KAMPUS ALANINDA ÇALIŞMALARA BAŞLAMALIYIZ

ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Göreve geldikleri süreden beri daha verimli daha yararlı hizmet verebilmek için çalıştıklarını ifade eden Taha Ülker, özellikle eğitim konusuna eğildiklerini dile getirirken, Çerkezköy’de yapılması planlanan eğitim kampus alanına değindi. Kampus alanı ile ilgili çalışmaların en kısa zamanda başlaması gerektiğine vurgu yapan Ülker, “Konuyla ilgili olarak en kısa zamanda adım atılması lazım. Aksi takdirde söz konusu arazi geri alınacak” dedi.