Torba Yasa ve İŞKUR Teşvikleri anlatıldı

14 Mayıs 2015

ÇTSO, İŞKUR, PERYÖN Trakya Şubesi tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu ile Çorlu İŞKUR Müdürü Ahmet Durmuş’un katıldığı seminerde Torba Yasa’daki son değişiklikler ve İŞKUR Teşvikleri anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi (PERYÖN) ve İŞKUR tarafından, Torba Yasa’daki son değişiklikler ve İŞKUR Destekleri konulu seminer düzenlendi.

SEMİNERE İLGİ YOĞUN OLDU

12 Mayıs Salı günü saat 18.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, İŞKUR Tekirdağ İl Müdür Vekili Yasin Tekin, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu, İŞKUR Çorlu Hizmet Müdürü Ahmet Durmuş,  Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü İshak Marangoz, PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, firma sahipleri ve firma yetkilileri katıldı.

VERİMLİ GEÇECEĞİNE İNANIYORUM

Programın açılış konuşmasını PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin yaparken, Çetin’in ardından kürsüye ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva geldi. Konuşmasının başında tüm katılımcıları selamlayan Kozuva,  ardından seminerin içeriğine değinerek, “İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü sayın Adem Pusaoğlu ile İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü sayın Ahmet Durmuş, İŞKUR destekleri, İşbaşı eğitim programlarındaki düzenlemeler, işveren teşvikleri, UMEM projeleri ve Torba Yasadaki son değişikler gibi birçok önemli konuda, siz değerli katılımcıları bilgilendirecekler. Bu sebeple, seminerin katılımcılar açısından oldukça verimli geçeceği ve sizlere katkı sağlayacağı kanaatindeyim” dedi.

EĞİTİMLERİMİZ AYNI KALİTEDE DEVAM EDECEK

ÇTSO olarak, gerek teknik konuları gerekse kişisel gelişim konularını içeren eğitimlere ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Kozuva, “Odamız, hizmet noktasında kalitesini Akredite Oda olarak kanıtladı. Kısacası AB standartlarında hizmet veren oda seviyesine yükselmiş olduk. Hedefimiz, bu kaliteyi daha da arttırmak ve üyelerimize en iyi hizmeti sunmaktır. Bu bağlamda, eğitimlerimizin de aynı kalitede devam edeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

İHRACATTA YENİ PAZARLAR YARATIYORUZ

Kozuva ayrıca, ÇTSO olarak, üyelere ihracatta yeni pazarlar yaratmak adına da önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Geride bıraktığımız 5 ayda, ikisi Afrika’dan biri de Balkanlardan olmak üzere yurtdışından gelen iş heyetlerini üyelerimizle buluşturduk. Kısacası, ÇTSO üyelerine Afrika ve Balkanlar arasında köprü oldu. Önümüzdeki dönemlerde de farklı ülkelerden işadamlarını ağırlamayı ve bu sayede üyelerimize yeni fırsatlar yaratmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kozuva’nın ardından kürsüye gelen İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yasin Tekin, seminerin içeriği ile ilgili bilgi verdi. Tekin’in konuşması sonrasında da İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Durmuş Torba Yasa’daki son değişiklikler ve İŞKUR Teşvikleri ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

İŞKUR 160 GÜNE KADAR ÜCRETLERİ ÖDÜYOR

En az iki sigortalı çalışanı olan firmaların İşbaşı Teşvik Programı’ndan yararlanabileceğini dile getiren Ahmet Durmuş, “2-10 çalışanı olan bir, 11 ve üzeri çalışanı olan firmalara yüzde 10 katılımcı veriyoruz. İşbaşı eğitim programı sırasında işverene bir maliyeti olmayan katılımcı maksimum 160 fiili gün (Engelliler için 320 fiili güne kadar arttırılabilir)  işyerinde fiili çalışarak iş deneyimini artırır. İŞKUR olarak katılımcıya günlük 36.5 TL veriyoruz. İş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası prim giderlerini ödüyoruz” ifadelerine yer verdi. Durmuş ayrıca, işverenlerin katılımcı adaylarını kendisi belirleyebileceği gibi Kurumdan da talep edebileceğini, katılımcıların da programa katılmak istediği işyerini kendi bulabileceği gibi kuruma da başvurabileceğini söyledi.