“Sizlerden de başarı hikayesi bekliyoruz”

17 Haziran 2015

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur arasında imzalanan protokol kapsamında ÇTSO bünyesinde düzenlenen 70 saatlik Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 71 girişimci adayı, düzenlenen törenle birlikte sertifikalarını aldı.

TÖRENE İLGİ YOĞUN OLDU

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda saat 13.30’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan, İş-Kur Tekirdağ Merkez Müdürü Adem Pusoğlu, KOSGEB Edirne Merkez Müdürü Mehmet Dönyeli, KOSGEB Kırklareli Merkez Müdürü Mahmut Özkaya, Bilim ve Sanayi Müdürü Fahrettin Akçalı, Veliköy OSB Bölge Müdürü Mustafa Mayadağlı, Kapaklı OSB Bölge Müdürü Mehmet Hızlı, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda davetli katıldı.

KOZUVA GİRŞİMCİ ADAYLARINI TEBRİK ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptı. Konuşmasının başında, girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan ve sertifikalarını almaya hak kazanan girişimci adaylarını tebrik eden Kozuva,  bu süreçte emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür etti.

SADECE KENDİNİZE DEĞİL ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAKSINIZ

Girişimcilerin, ticari hayatın canlanması için büyük önem taşıdığına vurgu yapman Kozuva, “Sizler, bu eğitimlerle sadece kendinize değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaksınız” dedi.

KATKI SAĞLAYACAK ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ

Sertifikalarını alan girişimcilerin, en kısa zamanda iş hayatına atılmasını ve başarılı olmalarını temenni eden Kozuva, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, ticaret hayatını kolaylaştıracak, sizlere katkı sağlayacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BEKLENTİMİZ BU BELGELERİ İŞLETMEYE DÖNÜŞTÜRMENİZ

Kozuva’nın ardından kürsüye KOSGEB Başkanı Recep Biçer geldi. Eğitimini başarıyla tamamlayan tüm kursiyerleri kutlayan Biçer, “Bu gruptan olabildiğince fazla işletme çıkmasını diliyoruz. Beklentimiz bu belgeleri işletmeye dönüştürmeniz” derken, 4.5 yıldır devam eden eğitimlerin önemine dikkat çekti.

SİZLERDEN BAŞARI HİKAYESİ BEKLİYORUZ

Sıfırdan başlayıp ihracatçı konuma gelen girişimcilerin olduğunu hatırlatan Biçer, “Sizlerden de başarı hikayeleri bekliyoruz. Buradan dünya markaları çıkmasını diliyoruz” dedi.  İş-Kur Tekirdağ Merkez Müdürü Adem Pusoğlu’nun da kısa bir bilgilendirme konuşması yaptığı programın devamında, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye geldi.

ÜRETİM VE İSTİHDAMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çerkezköy’ün, Türkiye’nin en önde gelen sanayi bölgelerinden ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Kubilay, “Üretim, istihdam en önemli konularımızın başında geliyor. Çerkezköy’de yeni girişimcilere ihtiyacımız var” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY GİRİŞİMCİ KENT OLARAK ANILMALI

Sertifika almaya hak kazanan tüm girişimci adaylarını tebrik eden Kubilay, “Hepinize başarılar diliyorum. Girişimcilik konusunda Çerkezköy’de çok sayıda proje geliştirilebilir. Bizim iddiamız, Çerkezköy dendiğinde akla girişimci kent gelmesi. Çerkezköy girişimciliği ile anılmalı” dedi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Konuşmaların ardından, 71 girişimci adayı sertifikalarını protokol üyelerinden alırken, çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.