Hisarcıklıoğlu talepleri dinledi

10 Temmuz 2015

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ÇTSO tarafından düzenlenen iftar yemeği sonrası ÇTSO Hizmet Binası’nda Trakya’daki Oda Borsa Başkanları ile bir araya geldi. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ile Ayşe Doğan’ın da yer aldığı görüşmede nitelikli eleman sıkıntısı, nakliyede demiryolu kullanımının önemi, UMEM Beceri 10 projesi, ortaklığı teşvik edecek unsurlar ve mesleki eğitim konuları ön plana çıktı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından düzenlenen İftar Yemeği sonrası Trakya’daki Oda Borsa Başkanları ile bir araya geldi.

TOBB AİLESİ ÇTSO’DA BİR ARAYA GELDİ

ÇTSO’nun ev sahipliği yaptığı görüşmeye Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Ayşe Doğan ve çevre ilçelerin Belediye Başkanları da katılırken, Hisarcıklıoğlu görüşme esnasında oda borsaların talep ve sıkıntılarını dinledi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILDI

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşme esnasında, nitelikli eleman sıkıntısı, nakliyede demiryolu kullanımının önemi, UMEM Beceri 10 projesi, ortaklığı teşvik edecek unsurlar ve mesleki eğitim konuları ön plana çıktı. Hisarcıklıoğlu, UMEM Beceri’10 Projesi’nin, işadamlarının vasıflı eleman sorunun çözerken istihdam maliyetlerini de yüzde 18 oranında düşürdüğüne vurgu yaparken,  meslek liselerinin özel sektör eliyle yönetilmesi konusunun da gündemde olduğunu söyledi. OSB’lerin demiryolu ile bağlantısının mutlaka olması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu sayede nakliye giderlerinin düşeceğine dikkat çekti.