ÇTSO Ak Partili Vekilleri ağırladı

11 Ağustos 2015

Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, partilerinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’yla birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ÇTSO) ziyaret etti. Bölgenin sorunlarının masaya yatırıldığı ziyarette, ÇTSO Yönetimi ve partililer karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

ÇTSO YÖNETİMİ KARŞILADI

10 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilen ziyarette Yel ve Doğan’a AKP Çerkezköy İlçe Teşkilat Yönetimi ile partililer eşlik ederken, heyeti ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ve ÇTSO Meclis Üyeleri karşıladı.

KOZUVA’NIN SELAMLARINI İLETTİ

Ziyaretlerinden ötürü partililere teşekkür eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, geçirdiği kalp ameliyatı sonrası istirahatte olan Süleyman Kozuva’nın da selamlarını iletti.

ZİYARETLERE ÇTSO İLE BAŞLADILAR

Partilerinin organize ettiği program kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve ziyaretlere sivil toplum kuruluşlarından başladıklarını dile getiren Milletvekili Ayşe Doğan, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını STK’lar aracılığıyla öğrenmek amacıyla ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye başladık” derken, kendilerini ağırlayan ÇTSO Yönetimine de teşekkür etti.

SİZLERİN AKTARACAKLARI BİZLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Doğan’ın ardından Mustafa Yel söz aldı. İlk olarak kendilerini ağırlayan ÇTSO’ya teşekkür eden Yel, “TSO’lar, toplumumuzda saygın ve değer bulan kurumlardır. Sizlerin hem Çerkezköy hem de Türkiye gündemiyle alakalı bizlere aktaracaklarınız son derece önemlidir” dedi.

BALKAN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’Nİ KURMAK İSTİYORUZ

Konuşmasının devamında eğitim yatırımlarına değinen Yel, yapılacak yatırımlarla eğitim kalitesini daha yüksek noktalara çıkarmak istediklerini kaydederken, bölgenin özelliklerine yönelik olarak Balkan Teknik Üniversitesi’nin de kurulması gerektiğinin altını çizdi.

KAPAKLI – SARAY YOLU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Yel, konuşmasında ayrıca, Saray-Kapaklı yoluyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Yol inşaatının hukuki nedenlerle iki kez sekteye uğradığını hatırlatan Yel, “25 Temmuz tarihinde yolun üçüncü ihalesi yapıldı. 15 gün içinde de yer teslimi yapılacaktır. Müteahhit hızlı bir şekilde çalıştığı taktirde, yol yıl sonunda tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı. Yel son olarak, tarım alanındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

ÇERKEZKÖY’DEN VEKİL OLMASI BİR KAZANÇ

Yel’in ardından konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy’den bir milletvekili olmasını kazanç olarak değerlendirirken, Mustafa Yel’in de bölgeyi çok iyi tanıdığını ve bunun avantaj olduğunu ifade etti. Eğitimle ilgili yatırımların büyük önem taşıdığını vurgulayan Taha Ülker, konuyla ilgili olarak bölge milletvekillerinin aktif destek olacaklarını umduğunu da kaydetti.

SİYASİ BELİRSİZLİĞİN BİTMESİNİ DİLİYORUZ

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, bölgenin aktif iş adamları olarak siyasi belirsizliğin bitmesini talep ettiklerini dile getirerek, “Piyasada güvensizlik hakim. Koalisyon çalışmalarının bir an önce sonuçlanmasını ve piyasaların normale dönmesini bekliyoruz” diye konuştu. Akın ayrıca, demir yolu ve dere ıslahı konularının da en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında, kamu yatırımlarının kontrolü noktasında bazı eksikler olduğunu belirten Akın, yatırımların daha iyi kontrol edilmesinin fayda sağlayacağını da ifade etti. Akın son olarak, eğitim kampusu alanında yatırım yapılması ve bunun hızlandırılması için vekillerden talepte bulundu. Ziyaretin sonunda, Ayşe Doğan ve Mustafa Yel, bahsi geçen konuların takipçisi olacaklarını ve en kısa sürede çözülmesi için çalışacaklarını dile getirdi. Partililer, karşılıklı fikir alışverişinin ardından ziyaretlerini sonlandırdı.