“Çerkezköy’ün devlet yatırımlarından hak ettiğini alması lazım”

21 Ekim 2015

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte 1 Kasım’da gerçekleştirilecek Genel Seçim öncesi Çerkezköy TSO’yu ziyaret etti. Çerkezköy’ün devlet yatırımlarından hak ettiğini alması gerektiği fikrinin ön plana çıktığı ziyarette, özellikle eğitim konusunda neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak, 1 Kasım 2015’te gerçekleştirilecek Genel Seçim öncesi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve partisinin İlçe Teşkilat Başkanı Birol Öztürk ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na (ÇTSO) ziyarette bulundu. 20 Ekim Salı günü saat 11.00’da gerçekleştirilen ziyarette partilileri ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Meclis Üyeleri Mehmet Danyeli, Hacı Mehmet Erdoğan ve Genel Sekreter Hakan Gel karşıladı. CHP’li Heyette Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Funda Serfice ve Nihat Mıstık da yer aldı.

YERİNİZ KOLAY DOLDURULMAZ

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, ziyaretlerinden ötürü konuklara teşekkür etti. Türkiye’nin Faik Öztrak gibi siyasetçilere ihtiyacı olduğunu söyleyen Seçkin, “Tekirdağlı olarak sizinle gurur duyuyoruz. Yeriniz kolay kolay doldurulamaz. Ziyaretinizden ötürü mutlu olduk. Bir kez daha teşekkürler” dedi.

ÇERKEZKÖY TSO TRAKYA’NIN EN ÖNEMLİ ODALARINDAN BİRİ

Faik Öztrak da ifadelerinden ötürü Mustafa Seçkin’e teşekkür ederek, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya’nın en önemli odalarından biri. Türkiye ekonomisinin nabzını buradan tutmak mümkün. Çerkezköy ve Çorlu gibi yerler artık sanayinin merkezi konumunda. Sizlerin büyük işlere imza attığını biliyoruz” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY DEVLET YATIRIMLARINDAN HAK ETTİĞİNİ ALMALI

Ziyaret esnasında, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’deki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Devlet yatırımlarının, nüfus artışına paralel olarak Çerkezköy’de hızlanması gerektiğine vurgu yapan Akay, şirketlerin merkezlerini Çerkezköy’e taşımaları durumunda da Tekirdağ’ın daha fazla pay alacağına dikkat çekti. Tekirdağ’ın verdiği verginin karşılığını alması gerektiğini dile getiren Akay, “Çerkezköy devlet yatırımlarından hak ettiğini almalıdır. Yeni hükümeti kim oluşturursa oluştursun bunu hep birlikte yüksek sesle dillendirmemiz, konuşmamız lazım” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında, DSİ yatırımlarının kritik olduğunu dile getiren Akay, taşkınları engelleme açısından Çorlu Deresi Islah projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Akay, eğitim alanında da sıkıntıların ortada olduğunu belirtirken, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin önüne geçmek için elektrik ile ilgili yatırımların da bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

UYGULAMALI EĞİTİM GÜNDEME GELDİ

Mustafa Seçkin’in uygulamalı eğitim ile ilgili yaşanan sıkıntıyı dile getirmesi üzerine konuşan Faik Öztrak, “CHP’nin en önemli uygulamalarından biri de OSB’lerde yatılı okulların açılması” cevabını verdi.

TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK

Konuşmasında Türkiye ekonomisi ile ilgili verileri de paylaşan Faik Öztrak, ekonomide ciddi sorunlar olduğunu belirtirken, Türkiye’nin ihracat ve genç nüfus potansiyellerinin çok yüksek olduğunu ve bunun kullanılması gerektiğini kaydetti.

VOSB BAĞLANTI YOLU YAPILIRSA TRAFİK RAHATLAR

Ziyaret esnasında, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin otoban bağlantı yolu ihtiyacı da konuşulurken, Başkan Akay bunun için girişimlere başladıklarını hatırlatarak, “Eğer bağlantı yolu yapılır, mevcut gümrük alanı da planladığımız yere taşınırsa, Çerkezköy’deki trafik keşmekeşi büyük ölçüde çözülür” dedi.

EĞİTİM ALANINDA YAPILABİLECEK YATIRIMLAR KONUŞULDU

Öztrak ve Akay, ÇTSO Heyeti ile eğitim alanında yapılabilecek yatırımlar, Çerkezköy’de yapılacak kampus alanı ile ilgili de fikir alışverişinde bulunurken, ÇTSO Meclis Üyesi Mehmet Danyeli, özellikle spor alanlarındaki eksikliğe dikkat çekerek, bu konunun ortaklaşa çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Öztrak ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ziyaretlerini tamamladı.