“Sudan’da yatırım için yardıma hazırız”

20 Kasım 2015

Sudan İstanbul Başkonsolosu Asım Muhammed Ali Mukhtar İbrahim, Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi tarafından bölgedeki iş adamlarına yönelik olarak 21-25 Aralık tarihlerinde Sudan’a gerçekleştirilmesi planlanan ziyaret öncesi, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’yı makamında ziyaret etti. Sudan’da yatırım anlamında birçok fırsat olduğuna dikkat çeken Mukhtar İbrahim, Sudan’da yatırım yapmayı planlayanlara yardım etmeye hazır olduklarını da belirtti

Daha önce çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen Sudan İstanbul Başkonsolosu Asım Muhammed Ali Mukhtar İbrahim, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’yı makamında ziyaret etti.

TEKİRDAĞ YDO TEMSİLCİLERİ DE EŞLİK ETTİ

16 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette, Başkonsolos Mukhtar İbrahim’e Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Melih Ergene ve Yatırım Destek Uzmanı İsmet Cabbar eşlik ederken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklara teşekkürlerini iletti. Ziyarette ayrıca, Kozuva ve Mukhtar İbrahim tarafından günün anlam ve önemine yönelik karşılıklı olarak birer hediye de takdim edildi.

SUDAN’DA BİRÇOK FIRSAT MEVCUT

Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi tarafından bölgedeki iş adamlarına yönelik olarak 21-25 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sudan İş Gezisi öncesinde Süleyman Kozuva’yı da ziyaret etmek istediğini dile getiren Mukhtar İbrahim, Sudan’da yatırım anlamında birçok fırsat olduğuna dikkat çekerken,  Kozuva ve ÇTSO Üyelerini de Sudan’a davet etti. Mukhtar İbrahim ayrıca, Sudan’da yatırım yapmayı planlayanlara yardım etmeye hazır olduklarını da belirterek, konuyla ilgili alt yapının hazırlandığını ifade etti.

POTANSİYEL YÜKSEK

Davetinden ötürü Mukhtar İbrahim’e teşekkür eden Kozuva, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin özellikle ihracat potansiyellerini arttırmak adına birçok etkinlik gerçekleştirdik. Sudan’da da Türk şirketleri için iş potansiyeli yüksek.  Bunlar arasında inşaat sektörü, tarım sektörü, gıda işleme, tekstil sektörü, farklı türde makine ve ekipmanların üretimi ya da montajını sayabiliriz. Umuyorum ki iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler daha da artacaktır” şeklinde konuştu. Sudan İstanbul Başkonsolosu Asım Muhammed Ali Mukhtar İbrahim, Kozuva ile gerçekleştirdiği fikir alışverişinin ardından ziyaretini tamamladı.