Verimli KOBİ: ‘Canlı ve Kârlı KOBİ’

23 Kasım 2015

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından, Avrupa Birliği KOBİ Haftası kapsamında Verimli KOBİ: Canlı ve Karlı KOBİ konulu program düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, NKÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Doğan Hasan’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, KOBİ’ler için AB Proje Hibe Programları, KOBİ'lerin Başvurabileceği AB Proje Hibe Destekleri, AB Proje Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, KOBİ’lere Özel Verimlilik Reçeteleri konuları ile ilgili katılımcılara bilgi verilirken, Verimli KOBİ Destek Projesi ‘Check-Up’ Sonuçları da katılımcılarla paylaşıldı.

Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda saat 09.30’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Bilim Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile firma temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Öncelikle programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kubilay, “Bu bilgilerden hep beraber istifade edeceğimizi umuyorum” dedi.

PROJE ÜRETMENİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Proje üretmenin, özellikle Çerkezköy gibi yoğun göç alan bölgelerde çok önemli olduğunu dile getiren Kubilay, ‘Çerkezköy Girişimci Kent’ söylemini bir kez daha hatırlatarak, “Bu salonda daha önce, girişimciliğin desteklenmesi adına önemli toplantılar düzenlendi. Yerel kaynakların yanı sıra, özellikle AB hibe programlarından, kalkınma ajansı desteklerinden daha fazla yararlanmalıyız. Türkiye’de işletmelerin yüzde 99’u KOBİ. Bu nedenle KOBİ’lerin desteklenmesinin önemini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu. Kubilay, konuşmasında ayrıca, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Proje Koordinasyon Merkezi ve çalışmaları ile ilgili bilgi de verdi.

KOBİ’LERİN BAŞVURABİLECEĞİ DESTEKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker’in sunumu ile devam eden programda, KOBİ’ler için AB, AB Proje Hibe Programları, KOBİ'lerin Başvurabileceği AB Proje Hibe Destekleri, AB Proje Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar gibi konularda katılımcılara bilgi verildi.

CHECK UP SONUÇLARI PAYLAŞILDI

TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker’in sunumu sonrasında  NKÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Doğan Hasan, KOBİ’lere Özel Verimlilik Reçeteleri, Verimli KOBİ Destek Projesi ‘Check-Up’ Sonuçları, Daha Sağlıklı ve Fit KOBİ’ler İçin Verimlilik Reçeteleri: Örnek İki İşletme Uygulama Sonuçları, KOBİ’lerde Dönüşüm ve Sürekli İyileştirme İçin Reçeteler” konularında katılımcılara bilgi verdi. Program sonunda, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.