Trakya’dan Stuttgart’a çıkarma yapılacak

25 Nisan 2016

Geçtiğimiz yıl protokol imzalanan Ulm TSO ile çeşitli temaslarda bulunmak ve sistem hakkında bilgi almak üzere Almanya’ya giden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gel ile Meclis Üyesi ve aynı zamanda Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Muharrem Yamaç, 3 gün süren ziyaretin ardından Çerkezköy’e döndü.

TRAKYA’DAN STUTTGART’A ÇIKARMA YAPILACAK

Ulm’de gerçekleştirilen programın son gününde, Ekim ayında Stuttgart’ta yapılacak Global Connect 2016 Fuarı’na yönelik bir çalışma hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansı ve AİA Batı Marmara Ofisi ile görüşülüp Çerkezköy TSO koordinatörlüğünde düzenlenecek bir organizasyonla Stuttgart’a Trakya çıkarması yapmayı planladıklarını ifade etti.

TEKNOLOJİK YETKİNLİK MERKEZİ KURULMASI PLANLANIYOR

Son gün programı kapsamında, birlikte yapılması planlanan AB Hibe destek projeleri üzerinde çalıştıklarını belirten Gel, bölgemizde bir teknolojik yetkinlik merkezi kurulması hakkında Temmuz ayında başlayacak bir programa başvuru yapmayı planladıklarının bilgisini verdi.

GÖRÜŞMELER OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

Ulm ziyaretinin ve yapılan görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Gel, Çerkezköy TSO Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Meclis Üyesi Muharrem Yamaç ile Halil Kükürt’ün ilişkilerin güçlenmesi adına büyük katkıları olduğunun da altını çizdi. Gel ayrıca, iki oda arasındaki temasların başlangıcında büyük çaba sarf eden Saraylı İşadamı Kerim Tanır’a da desteklerinden ötürü teşekkür etti. Çerkezköy TSO Heyeti, MYO teknoloji merkezine önemli katkıları olan Tries firması ziyareti sonrasında Türkiye’ye dönmek üzere Ulm’den ayrıldı.