Technova Çerkezköy ve Trakya’ya 1.’lik ödülünü getirdi

25 Nisan 2016

Geçtiğimiz yıl Çerkezköy TSO ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile KOBİ’lerde verimliliği arttırma amacıyla başlatılan Verimli KOBİ Destek Projesi Check-up Programı ilk meyvelerini verdi. Üniversitenin desteğiyle geliştirilen proje sonrası finale kalan Technova Yapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Orta Büyüklükteki İşletmeler Kategorisi’nde 1.’lik ödülünü aldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri arasında yer alan Technova Yapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş., Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Orta Büyüklükteki İşletmeler Kategorisi’nde 1.’lik ödülünü aldı.

ÖDÜLLERİNİ BAKAN IŞIK’TAN ALDILAR

25 Nisan Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen törene, Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel ile NKÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Doğan Hasan, Techova firması ortakları Abdulgani Yüce ve Yaşar Arslan katılırken, firma adına ödülü Fabrika Müdürü Selçuk Vanlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

VERİMLİLİĞİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPILMIŞTI

Çerkezköy TSO ve NKÜ tarafından Check-Up programına başlanması sonrasında, Technova firması verimlilik durumunun tespit edilmesi için programa katılmış ve üniversite ile birlikte 4 aylık bir saha çalışması gerçekleştirilmişti. Saha çalışmaları sonunda, Technova ve üniversite tarafından verimliliği arttırma adına Seri Üretim Hattında İş Yükü Kısıtlı Montaj Hattı Dengeleme Modeli geliştirildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın incelemeleri sonrası proje değerlendirildi ve Technova 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda 6 finalist arasına girdi.

6 FİNALİST ARASINDA 1.’LİĞİ ELDE ETTİ

Orta Büyüklükteki İşletme Kategorisi’nde Technova ile birlikte Obase, Damla, Mete Plastik, Poliner ve Alp Havacılık firmaları finale kalırken, üniversitenin desteğiyle verimliliği arttırmak için Seri Üretim Hattında İş Yükü Kısıtlı Montaj Hattı Dengeleme Modeli geliştiren Technova bu yıl 1.’lik ödülünün sahibi oldu.