Üniversite-Sanayi İşbirliği için bir araya geldiler

26 Nisan 2016
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Çerkezköy TSO 7.Meslek Komitesi Üyeleri, üniversite-sanayi arasındaki işbirliğinin artması için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Tecer’i ziyaret etti

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 7.Meslek Komitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için izlenecek yol haritasını görüşmek amacıyla Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Tecer’i makamında ziyaret etti. Öğrencilere yönelik staj imkanları ve sektör tümleşik eğitim konularının öne çıktığı ziyarette, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve süreklilik sağlamak adına ne gibi çalışmalar yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 21 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen ziyarette Çerkezköy TSO 7.Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Özcan Doğu Kaya, Başkan Yardımcısı Ali Memiş, Komite Üyesi ve aynı zamanda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Görgün, Komite Üyeleri Eyüp Esen ile İlyas Yahşi, Çerkezköy TSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş ile Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Murat Yakar katıldı.


İŞ BİRLİKLERİNİ SÜREKLİ HALE GETİRMELİYİZ

Ziyarette yaptığı konuşmada, fakülte olarak bölgedeki potansiyelin farkında olduklarını vurgulayan Dekan Tecer, “Bizler de bu potansiyelin faydalı olması için sürekli çalışıyoruz. Bölgemizdeki OSB yönetimleri ile bir araya geliyoruz. Örneğin, işletmelerdeki verimliliği arttırmaya yönelik projemiz var. Tekstille ilgili protokolümüz var. Münferit iş birliklerini organize ve sürekli hale getirmeliyiz” dedi. Belli bölümlerdeki başarılı öğrencilere staj imkanı sağlanmasının da önemine dikkat çeken Tecer, bu sayede öğrencilerin içindeki cevherin de ortaya çıkacağını, bu durumun hem öğrenci hem de işletmeler açısından büyük yarar sağlayacağını ifade etti.


SEKTÖR TÜMLEŞİK EĞİTİM GÖRÜŞÜLDÜ

Dekan Tecer’in üzerinde durduğu bir diğer konu ise ‘Sektör Tümleşik Eğitim’ oldu. Öğrencilerin, okuldaki eğitimlerinin yanında, haftanın 2-3 günü işletmelere giderek burada pratik kazanmalarının faydalı olacağını belirten Tecer, bu uygulamayı hayata geçirmek için neler yapılabileceği noktasında çalışmaları gerektiğine vurgu yaptı. Akademik personel ve sanayicilerin ortak bir platformda buluşturulması fikrinin de görüşüldüğü ziyarette, Dekan Tecer, laboratuvar ve makine teçhizat desteğinin de kendileri için yararlı olacağını dile getirdi.


YÖNETİM KONUYU DEĞERLENDİRECEK

Sanayi Üniversite işbirliği için üyelerin de talebi olduğunu kaydeden 7.Meslek Komitesi Başkanı Özcan Doğu Kaya da, en kısa sürede üniversite yetkililerini ağırlamak istediklerini söyledi. Sektör Tümleşik Eğitim projesinin büyük yarar sağlayacağı görüşünde birleştiklerini ifade eden Kaya, proje için en kısa zamanda çalışma yapılması gerektiğinin de altını çizerken, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Görgün de, gündeme gelen konuların Yönetim Kurulu’nda değerlendirileceğini dile getirdi. İşbirliği için atılacak adımlarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinin ardından ziyaretlerini tamamlayan Çerkezköy TSO heyeti, Dekanlıktan ayrıldı.