KOSGEB’den Üretime Dev Katkı!

19 Eylül 2016

Sayın Üyemiz,

KOSGEB; İmalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak Kredi Faiz Desteği uygulayacaktır.

İşletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 1.500.000 TL olacağı ve sıfır faizli olarak uygulanacak olan program kapsamında, 300.000 TL’lik kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Kredi vadesinin ilk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay olacağı programda toplam 8 banka yer almaktadır:

AKBANK T.A.Ş.
DENİZBANK A.Ş.
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.
GARANTİ BANKASI A.Ş.
HALK BANKASI A.Ş.
İŞ BANKASI A.Ş.
VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
YAPI KREDİ BANKASI

Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş. de programda yer alacaktır.

2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği, 19 Eylül 2016 tarihinde işletmelerin internet üzerinden başvurularının alınmasıyla başlayacak olup, ayrıntılı bilgiye Odamız ya da www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Saygılarımızla,