Tacikistan/KEK 9.Dönem Toplantısı

29 Kasım 2016
Sayın Üyemiz,

İlgi: Ekonomi Bakanlığı'nın 17.11.2016 tarih ve 68876019-724.01.01 TJ-E.127075 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye Tacikistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK)
9. Dönem Toplantısı'mn 07-09 Aralık 2016 tarihlerinde Başbakan Yardımcısı Saym Tuğrul TÜRKEŞ ve Tacikistan Ekonomi Kalkınma Bakanı Saym Nematullo HİKMATULLOZODA eş başkanlığında Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Söz konusu toplantıda kullanılmak üzere, TOBB'dan, Tacikistan ile ikili ilişkilerde karşılaşılan sorun ve çözüm önerileri ile kaydedilen güncel gelişmeleri içeren bilgi notu talep edilmektedir.

Anılan ülke ile ticari ve ekonomik ilişkilerin mevcut durumu, sorunlar, işbirliği önerileri ve 9. Dönem Protokolü'nde yer almasında fayda gördüğünüz madde önerileri ile birlikte, Ekonomi Bakanlığımıza iletilmek üzere, 1 Aralık 2016 tarihine kadar TOBB'a e-posta yoluyla (Adem Kula e-posta: adem.kula@tobb.orp.tr ) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,