İltisak Hattı Toplantısı - 22 Kasım 2017 - Tekirdağ Lojistik Koordinasyon Kurulunda alınan karar çerçevesinde başlatılan iltisak hattı bağlantı çalışmalarının, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBB´un desteği ile sektör temsilcileri ve OSB’lerle görüşüleceği, söz konusu görüşmeler neticesinde firmaya özgü veya tesise özgü modeller geliştirilmesinin ve buna bağlı olarak yatırım programı süreçlerinin belirlenmesinin amaçlandığı bildirilmekte ve bu çerçevede seçilen bölgeler ile toplantılar gerçekleştirilmektedir. İran´dan Yapılan İthalatta Tasdik Uygulaması Ekonomi Bakanlığından alınan yazıda, Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması (TTA) kapsamı eşyaların ithalatındaki belgeler için konsolosluk onayı şartı, 17 Ekim 2017 tarihi itibariyle karşılıklı olarak kaldırıldığı bildirilmiştir. Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliği ile Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 ve İİT 5. Helal Expo, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul´da gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Mesleki Eğitimde Denklik ile Kalfalık vb. Belgelerine İlişkin Duyuru Sayın Üyemiz,Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan yazıda, “Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İliş... Ukrayna Fuarlar Ukrayna’da önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek fuarlara ilişkin bilgiler yer almaktadır. Buna göre fuarlarla ilgili bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir.