Filyos Endüstri Bölgesi Projesi Lansmanı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden alınan 18.01.2018 tarih ve E.252 sayılı yazı ile; 597 hektar büyüklüğündeki Filyos Endüstri Bölgesi’nin kamulaştırılması, halihazırda harita yapımı ve jeolojik-jeoteknik etüt raporu hazırlanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığı bildirilerek, bundan sonraki süreçte bölgede yer alacak yatırımcıların belirleneceği ve söz konusu yatırımcıların ihtiyaçları çerçevesinde imar ve parselasyon planlarının hazırlanması işinin başlatılacağı belirtilmiştir. ABD/Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi ABD Kongresi yetkisinde olan ABD Genelleştirilmiş Tercihler Sistemine (GTS) ilişkin yasanın 31 Aralık 2017 tarihinde sona ermesi nedeniyle konu hakkında yeniden yasal düzenleme yapılması gerektiği belirtilmiştir. Nükleer Sektörde Kalite Yönetim Semineri (24-25 Ocak 2018) T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülmekte olan nükleer santrallerin kurulumu ve bu santrallerin kurulum aşamasında yerli katkının artırılması için yapılan çalışmalar kapsamında; Türk sanayisinin ülkemizdeki nükleer santral projelerinde tedarikçi olması ve yerli katkı oranının arttırılması hedefi doğrultusunda, nükleer sektörde kritik öneme sahip olan “Nükleer Sektörde Kalite Yönetim Sistemi, Standartlar ve Nükleer Güvenlik Kültürü” konularında bilgi sahibi olmaları büyük önem arz etmekte olduğu bildirilmiştir. PDAC 2018, Toronto Kanada Maden Arama ve Geliştirme Demeği (PDAC)´nin Uluslararası Kongre ve Fuarının 4-7 Mart 2018 tarihlerinde Kanada’nın Toronto şehrinde gerçekleşeceği bildirilmiştir. Cezayir İthalat Yasakları ve Gümrük Vergilerindeki Artış​ Değerli Üyemiz, İthalat Yasakları ve Gümrük Vergilerindeki ArtışTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden ve müteselsilen Ekonomi Bakanlığı ile Cezayir Ticaret Mü...