Oda ve Borsalar Akreditasyon Çalışmaları Bilgilendirme Semineri Çorlu TSO´da Yapıldı

6 Kasım 2017
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası  (Çorlu TSO) işbirliğiyle düzenlenen "Oda ve Borsalar Akreditasyon Çalışmaları Bilgilendirme Semineri" 3 - 4 Kasım 2017 tarihlerinde Çorlu TSO'da gerçekleşti.

TOBB Odalar Müdürü Volkan Tufan, TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri Özge Karatepe, TOBB Yetkilileri Göksu Alemdar, Elif Başak Ayık, Eğitmenler; Yücel Congur ve Samet Çelik'in iştirak ettiği seminere; Odamız ile birlikte Trakya Oda ve Borsaları, Marmara Bölge Odaları işbirliği ağında bulunan Odalar, 3. Dönem  Akredite Oda ve Borsalarının Genel Sekreterleri ve Akreditasyon Sorumluları katılımda bulundular.

Çorlu TSO'da gerçekleşen seminere Odamız Genel Sekreteri Hakan Gel, Odamız Proje Yöneticisi ve KYS Sorumlusu Ayşenur Taş ve Oda işleri Yöneticisi Seçkin Bayraktar katılım sağladı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TSO Genel Sekreteri ve TOBB Akreditasyon Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karağöz; Çorlu ve Çorlu TSO hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
 

ÇORLU, İSTİHDAM ORANINDA TÜRKİYE'DE İLK 10'UN İÇERİSİNDEDİR

Karağöz; "Çorlu 253.548 nüfusa sahiptir. Ülkemizin 4. büyük sanayi kentidir. 855 sanayi firmasına ev sahipliği yapmaktayız. Çorlu TSO olarak faal 7.259 üyeye hizmet vermekteyiz. Artan yatırımları ile sürekli göç alan bölgemiz, istihdam, sanayileşme ve nüfus bakımından ilk sırada yer almaktadır. Üretimin merkezi konumuna gelen Çorlu tekstil üretiminin de ‘başkenti’ olmuştur. Çorlu’da 5 adet organize sanayi bölgesi vardır; ayrıca avrupa serbest bölgesi de mevcuttur. Çorlu 700 milyon dolarlık iş hacmi ile ülkemizdeki ihracata dayalı büyük üretim bölgelerinden biridir. İstihdam oranı açısından baktığımızda ise Türkiye’nin ilk 10’u içerisinde yer almaktadır. Ücretlilerin nüfusa oranına baktığımızda ise ülkemizin ilk 5’i içerisindedir. ilimizde işsizlik oranı %7,3 olup; Türkiye ortalamasının altında gözükmektedir" dedi.

AKREDİTASYON ODA VE BORSALARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

TOBB Odalar Müdürü Volkan Tufan, seminerde gerçekleştirdiği konuşmada Akreditasyonun öneminden bahsetti. Tufan; "Seminerin gerçekleşeceğini duyduğumda içimde bir heyecan oluştu. Tüm hızımızla akreditasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oda ve Borsaların çalışmalarının olduğu her yerde bizlerinde katkıları sürecektir. Yıllardır gelenek halinde devam eden oda - borsa ev sahipliğindeki toplantılarda odaların iyi uygulamaları, yapmış olduğu faaliyetler paylaşılıyor. Bugünde Çorlu TSO'da bu çalışmaları birlikte göreceğiz. Oda ve Borsaların yapacağı sunumlar, sizlerin yapacağı proje ve çalışmalara ışık tutacaktır. Bizler için akreditasyon, oda ve borsalarımızın sunduğu hizmetler çok önemlidir. Türk - Özbek Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurulması için çalışmalarda son noktaya gelindi protokoller imzalandı. Bu anlamda faaliyetler gayet hızlı devam etmektedir. Bilgi aktarımı ve başka ülkelerle çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri Özge Karatepe, "Akreditasyon Kılavuzu Revizyonu Kapsamında Yeni Puanlama Sistemi Konusunda" Eğitmen Yücel Congur ise "Sosyal Beceri ve Etkili İlişkiler Kurabilme Becerinizi Geliştirme" konuları hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Gerçekleşen sunumların ardından; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Edirne Ticaret Borsası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, akreditasyon sistemi iyi uygulamalarını sunum şeklinde katılımcı oda ve borsalar ile paylaştılar. Odamız adına Proje Yöneticisi ve KYS Sorumlusu Ayşenur Taş Odamızın performans yönetim sistemi sunumunu gerçekleştirdi.

 

Seminerin 2.gününde Eğitmen Samet Çelik'in "Kurumsal Sosyal Medya Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler" konularında gerçekleştirdiği sunumların ardından seminer sona erdi.