6. MESLEK KOMİTEMİZ EKONOMİYE GÜÇ KATAN KADINLARLA BULUŞTU

19 Mart 2020
Çerkezköy TSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Ayhan Duran, Başkan Yardımcısı Nazan Çoban, Komite Üyesi Ramazan Tahir Eke, Yavuz Dede ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan ile Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Bilgen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle iş kadınlarına nezaket ziyareti programında Barel Makine Firma Yöneticisi Zöhre İrdem ile görüştü. Başarı hikâyesini Komite üyeleri ile paylaşan iş kadını Zöhre İrdem 20 yıldır iş hayatında olduğunu belirterek "Aslında torna makine bölümü mezunuyum. Mesleğime teknik ressamlıkla başladım. Son 14 yılı kendi iş yerimde olmak üzere 20 yıldır iş hayatındayım. Bugün burada olmamda en büyük etken babamın eğitim hayatıma olan desteğidir. Babamın beni meslek lisesine yönlendirmesi, aslında hayatıma şekil verdi" dedi. Komite Başkanı Ayhan Duran, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Komitemizle başarılı iş kadınlarımızı ziyaret etmek ve onlara emeklerinden dolayı teşekkür etmek istedik. Sizin nezdinizde emek veren, ekonomiye can katan bunun yanında bizleri doğuran ve büyüten tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” dedi.

KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN
Komite üyeleri, programın devamında İnan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Tijen Alkan ile görüştü. Başarılı iş kadını Tijen Alkan “İnan Makine bir aile şirketi olduğu için aslında bu işin içinde büyüdüm diyebilirim. Ama kendimi bildim bileli diğer aile üyelerim gibi bu şirket için ne yapabilirim düşüncesini hiç aklımdan çıkarmadım. Dış ticarete hâkim olmak için İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü okudum. Ancak bunu da yeterli bulmadım, mali işlere hâkim olmak için de İşletme yüksek lisansımı yaptım. Tabi iş okumakla bitmiyor, kendinizi sürekli geliştirmeniz, yeni kurslar almanız, hobiler edinmeniz de şart” dedi.


MÜCADELE ETMEKTEN KORKMAYIN
“Babamın kız-erkek ayrımı yapmadan eğitimimize destek olması en büyük şansımız” diyen Alkan kadınlara “Mücadele ruhunu asla bırakmayın. Kendinize bir hedef koyun ve yılmadan çalışın. Arkasında durduğunuz işin, mutlaka devamı geliyor. Ve hiçbir şey için geç olmadığını unutmayın, önemli olan gerçekten istemeniz” mesajını verdi.

KADINLAR İŞ DÜNYASINA RENK KATIYOR
Ziyaret programının devamında Denge Catering Firma Sahibi Filiz Denge ve Fourstone Tekstil Firma Yöneticisi Elif Atalay ziyaret edildi. Oda Heyeti, iş kadını Filiz Denge’yi başarılarından dolayı tebrik ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Burada bir konuşma yapan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan “Kadınlarımız hayatın her alanında var olmalı. Annemiz, kardeşimiz, çocuğumuz olmalarının yanı sıra iş hayatında yöneticimiz, çalışanımız, rakibimiz de olmalı. Hem bir anne hem de istihdam sağlayan bir iş kadını olduğunuz yani bu iki ayrı alanı da başarıyla yürüttüğünüz için sizinle gurur duyuyoruz” dedi. Oda Heyetine teşekkür eden Filiz Denge, İşletme mezuniyetinin ardından iş hayatına atıldığını ve 20 yıldır çalıştığını söyleyerek "Muhasebe yöneticisi olmak amacıyla çıktığım yolda şuan bir işletme sahibiyim. Fiziksel güç gerektirmediği sürece kadınların yapamayacağı bir iş olduğuna inanmıyorum. Kadınlarımızın bu cesarete sahip olması gerek. İş hayatında aktif rol alarak, bu alanı renklendirmeleri gerek diye düşünüyorum" sözlerini kaydetti.

KADIN İSTİHDAMINA KATKIDA BULUNUYOR
Oda Heyeti, Denge Catering’in ardından Fourstone Tekstil’i ziyaret ederek Firma Yöneticisi Elif Atalay ile görüştü. Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan “Zor bir sektör olan tekstilde kısa sürede yakaladığınız bu başarı bizleri oldukça gururlandırdı. Çalışanlarınızın yüzde 60’ının kadın personel olması ayrıca takdir edilecek bir konu. Başarılarınızın devamını diliyor, Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyoruz” dedi. Oda Heyetine ziyaretleri için teşekkür eden Elif Atalay “Kadınlara verdiğiniz değeri gösteren bu ziyaretiniz bizi çok mutlu etti” sözlerini kaydetti.

‘BAŞARACAĞINIZA İNANMALISINIZ
2001 yılından bu yana iş hayatında olduğunu söyleyen Elif Atalay "Gümrükçülük, iç denetçilik gibi alanlardan sonra tekstile yöneldim. Burası sıfır sermaye ancak büyük bir özgüvenle kurulmuş bir firma" dedi. Atalay, kadınlara verdiği mesajında ise şu sözleri kaydetti: "Kadınlarımız, yapabileceklerine ve başarılı olacaklarına inansınlar. Korkmasınlar, 'sen yapamazsın'lara kulaklarını tıkasınlar. Faydalı işler, insana dokunacak şeyler yapmaları da en büyük önerim." Gerçekleştirilen ziyaret, işletmenin gezilmesinin ardından sonra erdi.