İş Dünyası ve STK´lar, Odamızda Buluştu

12 Nisan 2022

Odamız Konferans Salonunda düzenlenen programa Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, protokol ve üyelerimiz katıldı.

“TÜRKİYE, 2020 YILINDA EN ÖNDE BÜYÜYEN ÜLKELERDEN BİRİSİ OLDU”

Programda gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından söz alan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, “Ülkemiz ve tüm dünyada salgın nedeniyle ekonomide büyük daralmalar meydana geldi. Bu daralmaların neticesi de aslında bugünlerde yaşadığımız olayların en büyük sebepleridir. O dönemdeki özellikle lojistikteki zorluklar ve ardından da üretimdeki daralmadan dolayı bugün yaşamış olduğumuz tedarik zincirindeki kırılmaları yaşıyoruz. Ama Türkiye aynı dönemde, 2020 yılında tüm dünyada daralma yaşanırken, sayın cumhurbaşkanımızın ve o zamanki maliye bakanımız Berat Beyin de gayretleriyle, çalışmalarıyla bu süreci hasarsız atlatan ülkelerden birisi oldu ve Çin’den sonra, yüzde 1.8’lik büyüme ile diğer dünya ülkelerinden ayrışan bir görünüm gösterdi. Diğer ülkelerin hemen hepsinin ekonomilerinde daralma yaşandı bu süreçte. Türkiye 2020 yılında yüzde 1.8’lik büyürken, 2021 yılında da yüzde 11’lik bir büyüme gerçekleştirdi. G20 ülkeleri içinde de yüzde 11’lik büyümeyle Türkiye, 2020 yılında en önde büyüyen ülkelerden birisi oldu” dedi.

“STABİL OLARAK YERİNDE SEYREDİYOR”

Açıklamalarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, "Devreye almış olduğumuz bu kur korumalı mevduat hesabı şu anda 730 milyar lira civarını aşmış durumda. Hal böyle olunca hem dolardaki o yüksek oynaklığı da baskılamış olduk. Dolardaki o hareketliliğin önüne geçerek veya dövizdeki hareketliliğin önüne geçerek Türkiye'de istikrarı sağlamış olduk ancak işte her şey bizim baktığımız açıdan olmuyor. Bir Rusya-Ukrayna kriziyle biraz hafifçe dövizi yukarı oynatmasına rağmen gene de şu anki itibarıyla döviz stabil olarak seyrine devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Program, gerçekleştirilen soru cevap bölümünün ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva’nın, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Mahmut Gürcan’a plaket hediye etmesiyle son buldu.