Başkanımız Süleyman Kozuva: “Eğitim ve seminerler gelecek için büyük bir fırsattır”

12 Mayıs 2022

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva Çerkezköy TSO tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim ve seminerler hakkında konuştu. Kozuva, geleceği yakalamak ve rekabet ortamında varlığını sürdürebilmek için herkesin kendini yenilemesine dikkat çekerek bu amaçla verilen eğitim ve seminerlerin üyelerimiz için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim ve seminerler hakkında konuştu. Kozuva, geleceği yakalamak ve rekabet ortamında varlığını sürdürebilmek için herkesin kendini yenilemesine dikkat çekerek bu amaçla verilen eğitim ve seminerlerin üyelerimiz için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

Değerli üyelerimiz,  öncelikle bütün üyelerimiz adına gerçekleştirilen bir daveti sizinle paylaşmak istiyorum. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Üniversitesi işbirliğinde ve Renkli Fuarcılık organizasyonunda, 25-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olan "Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı”na Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının bütün üyeleri davetlidir.

Bu daveti, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Sayın M. Emre Alp ve Genel Sekreter Sayın Nevzat Taşkın, odamızı ziyaret ederek yapmışlardır. Kendilerine bu nazik davet için şahsım, Yönetim Kurulu Üyelerim ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

 “DÜNYANIN VE ÜLKEMİZİN BAŞLICA ÇIKAR YOLUNUN TARIM OLDUĞU BUGÜN DAHA NET ANLAŞILMIŞTIR”

 “Gerçekleşecek fuarın bölgemizin ticari ve ekonomik faaliyetleri adına hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi fuarlar, farklı yörelerin, farklı kültürlerin insanlarının bir araya gelmesini aralarında iletişim kurmalarını, kültürel ekonomik ve ticari paylaşımlar gerçekleşmesini sağlamaya yönelik faydalı organizasyonlardır.

Bu gerçekten yola çıkarak iki konunun önemine dikkat çekmek istiyorum.

Birincisi artık tüm dünyada yaşanan acımasız rekabette, değişim ve dönüşüm şartlarında üretilen ürünün kalitesi kadar önemli bir durum da onun tanıtımı ve o ürüne pazar bulabilmek gerçeğidir. Bu açıdan bütün kurumların kendilerini yenilemek, sürekli değişimi yakalamak ve toplumsal beklentilere göre kendilerini güncellemeleri çok büyük önem arz etmektedir.

İkinci önemli konu da dünyada her geçen gün tarıma olan önemin anlaşılmasıdır. Geçtiğimiz iki sene içerisinde dünyanın ve ülkemizin başlıca çıkar yolunun tarım olduğu bugün daha net anlaşılmıştır.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programında yapılan ‘Şu anda Ukrayna'nın tahıl siloları dolu. Aynı zamanda dünya genelinde 44 milyon insan açlığa doğru gidiyor. Gıdaların Ukrayna'ya girip çıkabilmesi için bu limanları açmalıyız’ çağrısı da tehlikenin boyutunu gözler önüne sermektedir.

Bu anlamda Edirne’de gerçekleştirilecek olan Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarını önemsiyorum.

 “ÜYELERİMİZİN GELECEĞİ YAKALAMALARI EN KIYMETLİ ARZUMUZDUR”

 Değerli üyelerimiz, Bir önemli husus da iş dünyamızın öncelikle bildik istihdam üretim ve tedarik zincirlerinde değişim ve dönüşümü yakalamalarının yanında, sürekli değişime ve toplumsal beklentilere göre de kendilerini güncellemeleri gerçeğidir. Rekabet ortamında varlığımızı sürdürebilmemiz için bu süreç kaçınılmazdır.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, dünyadaki olağan gelişmeleri ve pandemi ile birlikte yaşanan ve kurumları zorlayan olağan dışı değişim ve dönüşümleri ön görerek bütün üyelerimizin istifade etmesi için hem kurumsal destek gereken konularda üyelerimizin yanında olduk hem de geleceği yakalamaya dönük eğitim ve seminerlere önem verdik… Halen de bütün üyelerimizi bütün bu ulusal ve uluslararası ölçekteki ekonomik değişim ve dönüşüm, yeni nesil üretim ve pazarlama teknikleri gibi konularda bilgi sahibi olmaları için eğitim ve seminerlerle desteklemekteyiz.

Mayıs ayı ve önümüzdeki süreçlerde yapacağımız eğitimler bu açıdan çok önemlidir. Bütün üyelerimizin istifadesine sunulmuştur.

Bütün üyelerimizin, olumsuzlukları yok saymadan ama gelecekten umudunu yitirmeden; gündemi takip ederek imkânı ölçüsünde yakın ve uzak fuarlara katılarak; eğitim ve seminerlerden olanca gücüyle istifade ederek geleceği yakalamaları en kıymetli arzumuzdur…

Konuyla ilgili detaylı bilgi odamızın https://cerkezkoytso.org.tr/haber-3445.html internet sitesinden bilgi alınabilir.” dedi.