Kozuva, “Türkiye, takip eden değil takip edilen konuma gelecektir”

15 Haziran 2022

“Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2021” araştırmasının sonuçları açıklandı. Odamızın 42 Üyesi de bu firmalar arasında yer aldı.  Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, ihracatın ülkemizin büyümesindeki önemine vurgu yaparak, “Ülkemiz, Cumhuriyetimizin 100 yıldönümüne doğru yaklaşırken, 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planında yer alan hedeflere emin adımlarla yürümektedir. Bu hedeflere ulaşma konusunda büyük paya sahip olan üyelerimizi kutluyorum.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), tarafından “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2021” araştırmasının sonuçları açıklandı. İhracat yapan en büyük firmaların yıllık performanslarının da izlenmesine katkı sağlayan araştırma sonucuna Odamızın 42 üye firması, ‘İhracatın şampiyonları’ listesinde yerini aldı.


tim, ihracat, türkiye ihracatçılar meclisi

“HAYALLERİ OLMAYANLARIN HEDEFLERİ OLMAZ”

Sözlerine yaşanan görev değişikliğine değinerek başlayan Başkanımız Kozuva, “Öncelikle TİM Başkanlığına seçilen Mustafa Gültepe’ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden İsmail Gülle’ye bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler için teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.
Son yıllarda yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin ihracattaki büyüme hızının devam ettiğini dile getiren  Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, “Türkiye İhracatçılar Meclisinin yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkan veriler oldukça kıymetli. İhracat rakamlarımızın artışı, ülkemizin büyümesi, gelişmesi ve en büyük 10 ekonomi arasında yer alma hedefine ulaşmamız konusunda büyük önem arz ediyor. Veriler, 2021 yılında toplam ihracatımızın yüzde 32,8 arttığını gösteriyor. Gerçekleşen artışın sürekli devam etmesi, sürdürülebilir bir ekonominin olmazsa olmazı. Ayrıca listeye giren firmaların oldukça büyük bir kısmının yerli isimlerden oluşması da bizim için farklı bir gurur kaynağı. Bu durum da sanayiye, gelişime ve büyümeye ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi. Bilim ve teknoloji dönüşümünü tamamlamış Türkiye, dünya trendlerini takip eden değil, takip edilen bir konuma gelecektir. İhracattaki sürekli ve her seferinde bir önceki dönemin rekoru kırılarak gerçekleştirilen artışlar,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2023 yılında Türkiye’nin ihracatını 500 milyar dolar seviyesinde olması hedefine de hızla ulaşacağının bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Hayalleri olmayanların hedefleri olmaz.’ Cumhuriyetimizin 100. yılında, hedeflediği başarılara ulaşmış, sürdürülebilir ekonomiye sahip, teknoloji ve bilimin ışığında, dijital dönüşümünü tamamlamış bir Türkiye için durmadan çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz. Bu vesileyle bir kez daha araştırmada emeği geçenleri, ülkemizin büyümesine ve ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

tim, ilk 1000, türkiye ihtacatçılar meclisi ihracat