Çetin: 2023 yılı üyelerimize ve bölgemize hizmet yılı olacak

30 Aralık 2022

Odamız Yönetim Kurulu, bölgemizin basın mensupları ile yılsonu kahvaltı programında bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda bölgemiz ile ilgili atılacak adımlar ve gerçekleştirilecek hedefler konusunda bilgiler paylaşıldı. Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin, “2023 yılı, Yönetim Kurulumuz ve Meclis Üyelerimizin çalışmaları ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında, planladığımız gibi üyelerimize ve bölgemize hizmet yılı olacak” dedi.

Odamızda düzenlenen programa Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mustafa Ogün Asıl,  Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ufuk Mangır, Bünyamin Fırat, Ali Çolak, Sedat Çolak, Evren Kahraman, Ümit Süthan, Özgür Sönmez ve bölgemizde görev yapan basın mensupları katıldı.

Programda yerel basının kamuoyunu aydınlatmadaki önemine değinen Başkanımız Çetin, “Kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması adına basın emekçilerimize büyük iş düşüyor.  Basınımızın yaptığı yapıcı eleştiriler de bizler için ayrıca önemli. Farklı düşüncelerin olduğu ortamda doğruya daha kısa sürede ulaşabiliriz. İyi niyetle yapılan eleştirileri dikkate almalıyız ve değerlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEMİZ İLE İLGİLİ MAKRO PLANLARI YAPAN TARAF BİZLER OLMALIYIZ”

Planlamanın önemine değinen Başkanımız Çetin, “Ülkemizin en önemli üretim üslerinden olan bir bölgede yaşıyoruz. Ve bu bölge için makro planlar oluşturmalıyız. Bölgemiz ile ilgili planları yapan taraf biz olmalıyız. Yüksek istişare kurulumuz, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, OSB yönetimleri ve kamu hep bir arada olursak bölgemizin büyümesi, güçlenmesi ve kalkınması için oluşturacağımız makro planları gerçekleştirebiliriz. Bölgemizin bu önemli kurum ve kuruluşları bu planlamanın dışında kalır ve planları yapan taraf biz olmazsak yapılan planlardan rahatsız oluruz. Bölgemizi daha da yaşanılabilir hale getirmek için hep birlikte çalışmalıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bölge potansiyelimizin iyi kullanılması esnaf, sanayici, tüccar ve bölge halkımız dahil kısaca her kesime değer katacaktır. ” dedi.
çtso, çerkezkoy tso, BASIN Ahmet Çetin, Hacı Mehmet Erdoğan
 “2023 YILI BİZLER İÇİN DE OLDUKÇA YOĞUN GEÇECEK”

2023 yılının yoğun bir yıl olacağını ifade eden Başkanımız Çetin, “Atacağımız her adım bir plan ve program dahilinde olmalı. Kervanı yolda düzmeye çalışırsak çok zorluk çekeriz. Büyük ölçekli planlar oluşturarak kamuyu da buna dahil etmeli ve bu yönde hareket etmeliyiz. 2023 yılı bizler için de oldukça yoğun geçecek. 2023 yılı üyelerimize hizmet yılı olacak. Birçok projemizi hayata geçirmek için adımlarımızı atmaya başladık ve hepsini de başarılı bir şekilde sonuçlandıracağız. Yerel yönetimler, OSB’ler ile STK’ların yanı sıra liseler ve üniversitelerle de ortak projeler yürütüp bölgemiz istihdamına, ara eleman konusuna çözüm bulacağız. Sanayicilerimizin ana merkezlerini de bölgemize çekmesi için vergi dairelerinin de büyük mükelleflere hizmet verebilecek derecede olması için girişimlerimiz olacak .” ifadelerini kullandı.

“SONUÇ ALANA KADAR DA İLETMEYE VE GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Odamız üyesi esnaflar için kredi kolaylığı konusunu Ankara’da gerçekleşen ziyaretler esnasında dile getirdiğini ifade eden Başkanımız Çetin, “Esnafımızın da krediye daha kolay ulaşabilmesi için isteklerimizi Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde belirttik. Hem Meclis Başkanımıza hem Milletvekillerimize hem de TOBB Başkanımıza konuyu ilettik. Bir sonuç alana kadar da iletmeye ve görüşmeye devam edeceğiz.” dedi.

EĞİTİM VAKFI KURULMASI SON AŞAMADA

Eğitime yapılan destekler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkanımız Çetin, “Oda olarak eğitim alanında birçok destek verildi. Bundan sonra da bu sistemi bir eğitim vakfı kurarak devam ettirmek istiyoruz. Kanunlar kapsamında bir sorun yaşamazsak vakıf üzerinden eğitim alanına daha çok destek sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu şekilde hayırsever iş insanlarımızı da eğitim desteğinin içine çekmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Başkanımız Çetin, son olarak 2023 yılının ülkemize ve dünyaya sağlık, mutluluk, huzur, barış ve bol kazanç getirmesi temennilerinde bulundu.