Başkanımız Çetin, “Bölgemizin geleceğini birlikte kurgulayalım”

12 Ocak 2023

Odamız bünyesinde kurulan Yüksek İstişare Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bölgenin sanayi ve ticaret alanında önde gelen iş insanlarının yer aldığı Yüksek İstişare Kurulumuzun tanıtım toplantısında konuşan Odamız Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Bölgemizin 30 yıllık planlarını oluşturmalıyız. Bölgemizin geleceği birlikte kurgulayalım. Önümüzde büyük bir plan her zaman olmalı.” İfadelerini kullandı.

Meclis Salonumuzda ilki gerçekleşen Yüksek İstişare Kurulumuzun tanışma toplantısına, kurulda yer alan; Abdülgani Yüce, Akif Başkurt, Aret Marancıoğlu, Ayhan Arslan, Cengiz Serin, Ercan Temiz, Eyüp Sözdinler, Faruk Balkan, Gülnur Kocaçınar, İsmail Darcan, İsmet Bilecen, Kadir Uz, Mehmet Ceylan, Mehmet Karaçoban, Mesut İşlek, Metin Güler, Mustafa Algur, Nuran Kaya, Suat Nejat Öney, Vehbi Demirtaş, Zafer Avcılar ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldı.

ahmet çetin, çtso, çerkezköytso, yüksek istişare kurulu, yik

“BÖLGEMİZİN SANAYİ VE TİCARET İLE BİRLİKTE, YAŞANIR KENT OLMASINI SAĞLAMALIYIZ”

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkanımız Çetin, Yüksek İstişare Kurulu’ndaki İş insanlarının öneminden bahsetti. Makro planlamaların önemine de değinen Çetin, “Öncelikle hepiniz, sadece odamız ve bölgemiz için değil aynı zamanda ülkemiz için çok önemli isimlersiniz. Bizler, bu masanın etrafında, bir arada, geleceğe yön verecek planları oluşturmalıyız. Bölgemiz için daha iyisini yapmak ve bölgemiz ile ilgili geleceği planlamak için buradayız. Hedefimiz: sizler ve diğer STK’ların desteği ile bölgemizi 30 yıllık makro planlarla yaşanılabilir bir konuma getirebilmek. Bölgemizi sürdürülebilir, yaşanabilir bir halde; sanayi ve ticaret ile bir arada büyütmeliyiz. Yaşanır olmaktan da kopmadan, bölgeyi geliştirmek ve planlamak hedefindeyiz. Bölgemizin sanayi ve ticaret birlikte, yaşanır kent olmasını sağlamalıyız. Bunların sağlanmaması durumunda, 30 yıl sonra Çerkezköy Kapaklı, Saray, kocaman bir köy olarak kalır. Çerkezköy OSB, sanayinin ilk adımlarının atıldığı yer. İlk adımlar atıldığında Çerkezköy ve Kapaklı’nın nüfusu 12.500. 30 yıl sonra burası yaklaşık 50 bin nüfusta olur diye düşünerek hareket edilmiş ama bugün Çerkezköy ve Kapaklı 400 bine yaklaşan nüfusa sahip. Şu anki toplam, o dönem düşünülen rakamın 8 katı büyüklüğüne ulaşmış durumda. Organizemiz hala daha büyümeye, ülkemize ve bölgemize değer katmaya devam ediyor.” dedi.

“SİZİN BİLGİ VE TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Yüksek İstişare Kurulumuzun bilgi ve tecrübelerinin önemine değinen Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin, “Geleceğimizi iyi bir şekilde planlarsak ilçelerimizi, ticaret ve sanayinin birlikte olduğu bir bölge haline getirebiliriz. Bu geleceği planlayacak olan bu masanın etrafındaki değerli iş insanları, yerel yönetimlerimiz ve STK’lardır. Bu bizim lüksümüz değil, eğer ki gelecekte burada yaşamak istiyorsak el birliği ile bunu başarmak zorundayız.  Hepsinin haricinde yönetimimize ve meclisimize de destek vermenizi rica ediyorum. Sizin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra hedeflerimizden bir tanesi de dijital dönüşüm. Dijital dönüşümü tamamlamamız lazım. Yapacak çok işimiz var. Sanayinin ve ticaretin en iyi şekilde temsil edilmesi için buradayız. Yapacağımız çalıştaylarda önerileriniz ile bölgemizin geleceğini planlayacağız. Bölgemizin geleceği birlikte kurgulayalım. Önümüzde büyük bir plan her zaman olmalı.” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Yardımcımız Seçkin Bayraktar Yüksek İstişare Kurulumuzun Çalışma Usul ve Esasları hakkında bilgiler verdi.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER PAYLAŞILDI

Yüksek İstişare Kurulumuzun Çalışma Usul ve Esaslarının aktarılmasının ardından kurul üyelerimiz, bölgemiz ile ilgili gerçekleştirilebilecek çalışmalar ve atılabilecek adımlar konusunda görüş ve önerilerini paylaştı. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Yüksek İstişare Kurulumuzun ilk toplantısı sona erdi. 

ahmet çetin, çtso, çerkezköytso, yüksek istişare kurulu, yik