Odamız Yönetimi, TEBD toplantısında yer aldı

23 Ocak 2023

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Çolak, Evren Kahraman, Ufuk Mangır, Sedat Çolak ile Dış İlişkiler ve Proje Yöneticimiz Veysel Dönmez, Odamızın hazırladığı ve ilçe odalar arasında kabul edilen tek proje olan “İşletmeler İçin Avrupa Diyaloğunu Geliştirme” projesinin de yer aldığı Türkiye AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) Kapanış Toplantısı’na katıldı.

İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) Kapanış Toplantısı, EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES CEO’su Ben Butters ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un da katıldığı programda proje ile Türkiye-AB iş dünyası arasındaki diyaloğa ciddi katkılar verildiğini vurguladı.

Gerçekleşen programda bir konuşma gerçekleştiren TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yeşil dönüşüm konusunu proje öncelikleri arasına dahil ettik. Yeşil dönüşüm gündemi kapsamında en çok etkilenecek sektörlerle birlikte çalıştık. Bu konudaki çalışmalarımızın sonuçlarını da rapor haline getirdik. Aynı zamanda, Türkiye-AB iktisadi ilişkileri hakkındaki görüşleri ortaya koyan saha çalışmaları yaptık. AB üyesi ülkelerin işletmeleri ve Ülkemizdeki firmalara ayrı ayrı anketler uyguladık. Bu çalışmalarda, Türkiye-AB iktisadi bütünleşmesinin ulaştığı derinliği memnuniyetle bir kez daha tespit ettik. Türkiye-AB iktisadi ilişkilerinin gelişmesine iş dünyasının desteğinin devam ettiğini teyit ettik. Ticaret Bakanımız ve Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden sorumlu üyesinin katılımıyla, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli İş Diyaloğu toplantısını gerçekleştirdik. Kısacası, Proje sayesinde Türkiye-AB iş çevrelerinin birlikte çalışma isteğini somut uygulamalarla bir kez daha göstermiş olduk” dedi.


istanbul, çtso, çerkezköytso, tebd, proje

TEBD Nedir?

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) projesi ile Türkiye’den ve AB’den Ticaret ve Sanayi Oda/Borsalarını bir dizi faaliyet ile destekleyerek, etkinlikler yürüterek iş dünyası diyaloğunu geliştirme fırsatları sağlanıyor.

Avrupa Birliği ve Türk iş çevrelerinin entegrasyonunu teşvik eden TEBD projesi, Türkiye-AB ilişkilerinin sağladığı fırsatlar, iş imkanları ve zorluklar ile Türkiye ve AB arasındaki Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusunda daha fazla farkındalık oluşturuyor.