Ara Eleman Sorunu Çözüme Kavuşuyor

15 Mart 2023

Odamız, bölgemiz sanayicisinin en büyük sorunlarından biri olan ara eleman sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesi Üyelerimiz, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek burada çıraklık eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in insan kıymetleri üzerine önemle ilgilendiği, bölgenin sanayicilerinin de en çok üstünde durduğu konuların başında gelen ara eleman sorununa çözüm bulmak adına 8. Meslek Komitesi Üyelerimiz, Veliköy OSB MTAL’yi ziyaret etti.

Endüstriyel otomasyon, kimya, plastik teknolojileri metal ve makine bölümleri öğrencileri ile 140 firmaya çırak yetiştiren, kariyer günleri ve kariyer eğitimlerini verdiği önemle dikkat çeken Veliköy OSB MTAL, öğrencilere meslek sahibi olarak devam etmenin gelecekte sağlayacağı faydalar anlatılıyor.

Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen heyetimiz, ara eleman sorunun çözümü ile ilgili önerileri dinledi. Ortaokul düzeyinde öğrencilerin meslek liselerine özendirilmesi, burada elde edecekleri mesleklerin gelecek yıllarda kendilerine ve iş hayatlarına katacağı artıların önemle belirtilmesi gerektiği görüşleri dile getirildi. 8. Meslek Komitesi Üyelerimiz, bu konuda çalışmalarını daha da hızlandırarak, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in de destekleri bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen kalifiyeli ara eleman sorunun çözüm yollarını, liseler ve üniversitelerle işbirliği içerisinde, belirli bir plan dahilinde sunacağını ifade etti.

çtso, çerkezköy tso, 8. meslek komitesi, ahmet çetin

çtso, veliköy osb, veliköy osb mtal