İhracata Açılan Kapı: Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası

22 Mayıs 2023

Bölgemizin önde gelen tedarikçi firmalarından Enkatek Kurucusu Okan Yıldırım, plastik enjeksiyon kalıp imalatı ve ihracata açılım süreçleri hakkında bilgiler verdi. İhracat sürecinde Odamız ile kurduğu ilişki ve faydalarından bahseden Sayın Yıldırım, “Global pazarda yer alarak ilk ihracatımızı gerçekleştirmek istediğimiz dönemlerde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret ve Dış İlişkiler İstihbarat Merkezi ile bir araya geldik. Hedef Pazar araştırması ve doğru strateji ile ilk ihracatımızı gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Üyelerimizin ilk ihracatlarını gerçekleştirmesi ve ihracata başlamış olan üyelerimizin ise bu alanda kendilerini daha da geliştirmeleri, kurumsallığını arttırmaları, global pazarda yerlerini güçlendirmeleri adına çalışmalarına devam eden Odamız, Enkatek firmasının da ihracata ilk adımı atmasında yanında oldu. Firma hakkında bilgiler veren Enkatek kurucusu Okan Yıldırım, “Enkatek Firması; Yirmi yıla yakın sektörel deneyimi ile; %90 kapasitesini plastik enjeksiyon kalıpları yapmaya ayırmaktadır. Uçtan uca hizmet prensibini benimseyerek; tüm prosesi baştan sonra bir bütün olarak değerlendirip; tasarım, analiz, deneme gibi prosesle ilgili tüm ihtiyaçlara kendi bünyesinde cevap verebilecek hem insan kaynağına; hem makine donanımına sahiptir. Bu konuda bölgesinin önde gelen tedarikçi firmasıdır. Yaptığı kalıpların %70’ini ihraç ederek ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamaktadır. Bilgi, teknoloji ve tecrübe ışığında, dinamik ve esnek yapımızla müşteri isteklerine en kapsamlı ve hızlı çözümler üretmek; bu sayede ulusal ve uluslararası pazarda aranan ‘çözüm ortağı’ partner bir firma olmak istiyoruz. Ürün değil hizmet sunan; iş ortağı, danışman, çözüm ortağı partner bir kurum olmak istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde tutarak; her hizmetimizin sorumluluğunu sonuna kadar taşıyıp tüm iş ortaklarımızın çalışmaktan vazgeçmek istemeyeceği bir kuruluş olarak yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

ÜRETİM SÜREÇLERİ

Üretim aşamaları hakkında bilgiler veren Sayın Yıldırım, “İnsan hayatı, müşteri memnuniyeti, eğitim ve takım ruhu, sürekli iyileştirme, çevre ve iş güvenliği önceliğimiz. Tasarım ve Analiz: Sektör tecrübemiz ve teknolojik alt yapımızla kalıplanması istenilen ürüne ait kalıp tasarımı yapılır. Kalıp imalatı sonrası oluşabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla tasarım aşamasında ve sonrasında akış, soğuma, çöküntü, çarpılma analizi gibi analizler uygulanarak kalıp imalatı sonrası oluşabilecek maliyet zaman kayıplarının önüne geçilir. Kalıp imalatı: Tasarımı tamamlanmış olan kalıbımızın parçalarının imalatını; CNC Dik İşleme, CNC Dalma Erezyon, CNC Taşlama gibi makinelerde hassas ve tasarıma uygun olarak gerçekleştirmekteyiz. Güncel yazılım ve teknolojiler kullanarak; sürekli yüksek devirlerde çalışabilmekteyiz. Bu sayede çok küçük işlemeleri hem çok hassas hem de çok hızlı yapabilmekteyiz. Kalıp Denemesi: İmalatı ve montajı tamamlanmış olan kalıplarımızın ilk baskıları tarafımızca yapılır. Gerekli görsel ve ölçüsel kontroller sonrasında ısıl işlem, parlatma – desen gibi bir sonraki sürece hazırlanır. Bu süreçlerden sonra bir baskı daha yapılarak nihai numuneler ile birlikte sevkiyatı yapılır.” ifadelerini kullandı.


enkatek, çerkezköy tso, ihracat, okan yıldırım, çtso

ODAMIZ İLE İHRACAT SERÜVENİNİZ BAŞLASIN

Yerel pazardan uluslararası pazarda yer alma isteğinden ve bu süreçte Odamız ile kurduğu işbirliğinden bahseden Okan Yıldırım, “Yerel pazarda kendimizi kanıtladıktan sonra hedefimizi yurtdışına yönelttik. Global pazarda yer alarak hem kendi iş hacmimizi genişletmek hem de ülke ekonomisine katma değer sağlamak adına Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişime geçtik. Odamızın Dış Ticaret ve Dış İlişkiler İstihbarat Merkezi ile bir araya geldik. Burada önce kendimizi tanıttık, hedeflerimizden bahsettik. Sonrasında ise güzel bir plan oluşturduk. Hedef Pazar araştırmamızı gerçekleştirdik, bizim için en uygun ülkeleri belirledik. Elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda bizler de çalışmalarımızı o yönde yoğunlaştırdık ve ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. En uygun tabir ile söylemem gerekirse güzel bir yemek için bizlere doğru malzemeleri sunan başta Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’e ve Odamıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

enkatek, çerkezköy tso, ihracat, okan yıldırım, çtso