Dijital Dönüşümün Üyelerimize Sağlayacağı Faydalar Görüşüldü

22 Mayıs 2023

Çağımızın en büyük gerekliliklerinden bir tanesi olan dijitalleşme, hayatın her alanında olduğu gibi sanayici ve ticaret erbabı üyelerimizin de iş hayatını kolaylaştıracak çözümlerle zaman tasarrufu ve iş verimliliği sağlamaya devam ediyor. Dijital Dönüşüm kapsamında Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Memotive firması yöneticisi Çiğdem Arıkan ile bir araya geldi. Sayın Arıkan, işletmeler için dijitalleşmenin öneminde bahsetti.

Üyelerimizi yenilik ve değişimlerle tanıştırmaya devam eden Odamız, dijital dönüşüm kapsamında Memotiv firması ile görüşme gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin'in, Mermotive firması yöneticisi Çiğdem Arıkan ile gerçekleştirmede dijital dönüşümün sağlayacağı birçok konu dile getirildi.

ÇALIŞAN VERİMLİLİĞİ VE MUTLULUĞU

Görüşmede programın detaylarından bahseden Çiğdem Arıkan, "Çalışan bağlılığı yüksek firmalarda verimlilikte aynı düzeyde artış gösteriyor. Program ile olumlu çalışan deneyimi yaratmak adına, çalışanlara temas etmek ve zamanı iyi yönetmek istiyoruz. Birçok operasyon manuel olarak gerçekleştirildiği için kaliteli zamanı, çalışana dokunmak istediğiniz zamanı engellemeye başlıyor. Biz de operasyonel işleri dijitale dönüştürerek bu zamanı yaratmak istedik. Aynı zamanda bu vesile ile verimli bütçe kullanım imkanı da sağladık. Datalarımız ile birlikte büyük resmi görerek nereye odaklanmamız gerektiğini göstermek istedik. Bu dönüşümler firmalara karlılık da sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

ANKET VE ÖNERİ FORMLARI

Program ile ilgili detayları aktarmaya devam eden Arıkan, "İnsan kaynakları süreçlerinde ise 'beyaz yaka' çalışanlar duyuruları mail ortamında görebiliyor ama 'mavi yaka'daki arkadaşlarımız duyurularını genelde duyuru panolarından öğreniyor ve çok sınırlı sayılarda var. Bunları da sistem üzerine ekledik. Çalışanlarımıza otomatik olarak bir bildirim geliyor. Buradan anketleri, öneri ve şikayet formalarını yönlendirebiliyorsunuz ve anında geri dönüş sağlanıyor. Öneri ve şikayetlerde isimsiz geri bildirim de yapabiliyorlar. Bu da iç işleyişteki birçok şeyin net olarak görünmesini sağlıyor. Çalışanın şirkete olan bağlılığının da arttırılması sağlanıyor. Dijitalleşme ile firmanın her noktasını iyileştirmeleri, verimlilik arttıracak unsurları, kaliteli zamanı, çalışan mutluluğunu sağlamak mümkün." dedi.

"DİJİTAL DÖNÜŞÜM EN ÖNEMLİ BAŞLIKLARIMIZ ARASINDA"

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, gelişim ve değişimin öneminden bahsederek dijitalleşmenin getirilerinin yadsınamaz seviyede olduğunu belirtti. Üyelerimiz adına bu gelişimlerin faydalı olacağına şüphesinin olmadığını ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, "Bölgemizde üyelerimize dijitalleşmenin önemini anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Çünkü çağımızın gerekliliklerinden bir tanesi ve dijital dönüşüm bizim de en önemli başlıklarımız arasında. Odamız içerisinde de üyelerimize hizmet kapsamında atabileceğimiz 'dijital adım'ları neredeyse tamamladık. Bu konuda üyelerimize de öncülük edeceğiz." şeklinde konuştu.

memotive, çerkezköytso, dijital dönüşüm