Doğru Bilgi Doğru Fikre Götürür

24 Mayıs 2023

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Trakya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği Genç İstihdamı programına katıldı. Elde ettiği başarılar ile rol model olan Başkan Ahmet Çetin, gerçekleşen programda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde Trakya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği Genç İstihdamı programına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Akl CNC Genel Müdürü Ömer Akyol, Pilot Garage sahibi Sezer Özsoy ve meslek lisesi öğrencileri katılım sağladı.

“BİLGİ SAHİBİ OLAN KİŞİLER FİKİR SAHİBİ OLUR”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in açılış konuşmasının ardından katılımcılar kendilerini tanıtarak iş hayatlarından örnekler verdi. Gençlere meslek liselerinin öneminden bahseden Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Ben de meslek lisesi mezunuyum. Tüm eğitim kurumları önemli ve değerlidir ama meslek liseleri daha da değerlidir. Sizler, iş hayatını, çalışma hayatını önceden tanımış oluyorsunuz. Aynı zamanda yaşadığımız bölgede elinizdeki mesleklerden dolayı aranan elemansınız. Daha avantajlısınız. Mesleğinizin önemini ve değerini bilmeniz gerekiyor. İş hayatına atıldığınızda sizlere sağlayacağı destekler, sizleri öne çıkaracak. Sizler bugünden dahi ülke ürettiklerinizle ülke ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Bugün, ülkenin en büyük sanayilerinden bir tanesi olan Çerkezköy sanayisinde sahi birçok firmanın sahibi meslek lisesi mezunudur. Bilgi sahibi olan kişiler, fikir sahibi olur. Doğru bilgi doğru fikre götürür.” İfadelerini kullandı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Gerçekleşen konuşmaların ardından öğrenciler, merak ettiği soruları katılımcılara yöneltti. Program sonunda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Akl CNC Genel Müdürü Ömer Akyol, Pilot Garage sahibi Sezer Özsoy’a plaket takdim edildi.

genç istihdam, trakyaka, çtso, ahmet çetin