İş Kazalarını Önlemek Mümkün Semineri Gerçekleştirildi

25 Mayıs 2023

Üyelerine yönelik faydalı eğitimlerini sürdüren Odamız, İş Kazalarını Önlemek Mümkün semineri ile üyelerini buluşturdu. Sağlık ve İs Güvenliği Profesyoneli Çağlar Dohman, İş ve Örgüt Psikoloğu Nevin Küçük ve Cengizhan Kutlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa üyelerimiz yoğun ilgi gösterdi.

NEREDEN BAŞLAYACAĞIZ?

Seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık ve İs Güvenliği Profesyoneli Çağlar Dohman, iş kazalarını önleme konusunda nereden başlanması gerektiğini anlattı. Dohman, “Önceliğimiz çalışma alanı içerisindeki herkes ile iletişim halinde olabilmek. Bunu gerçekleştirmeliyiz. Odaklanacağımız noktayı doğru belirlemeliyiz. Neye odaklanacağız? İnsan odaklı, lider ve rol model olan bir sistem oluşturmalıyız. Önerileri daha çok dinleyerek bu konular ile ilgili daha çok çözüm üretmeli ve hayata geçirmeliyiz. Sağlık, güvenli ve refah sistem kurgusunu sağlamamız gerekiyor. Dinleme, liderlik, rol model olma, eşlik etme, takım ruhu, proje odak noktaları, mentörlük adımlarını takip ederek geçen süreci, işleyişi takip edeceğiz. Öğrenme koçluk için teşvik edeceğiz. Görev ve sorumlulukları daha açık ve anlaşılır hale getirerek ekip ruhunu oluşturmamız gerekiyor” dedi.

“SONUÇLARI İYİ ANALİZ ETMELİYİZ”

Sağlık ve İs Güvenliği Profesyoneli Çağlar Dohman’ın ardından konuşan İş ve Örgüt Psikoloğu Nevin Küçük, “Adımları attıktan sonra geçen süreci, yapılan eylemleri ve sorumluluklara uygunlukları değerlendirmemiz gerekiyor. Liderlik becerileri, sinerji, takım ruhu, iletişim başlıklarında ne gibi değişimler yaşandı? Süreç verimliliği hangi seviyedeydi? Bu sonuçların yanı sıra; zaman yönetimi, analiz yeteneğinin artması, risk yönetim becerisi artışı, ifade ediş biçiminin artması ve davranışlardaki dönüşümü izlemeliyiz. Doğruyu bulmak için elde edilen sonuçları iyi analiz etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

SORU CEVAP BÖLÜMÜNE GEÇİLDİ

Seminer, sunumun ardından gerçekleşen soru cevap kısmı sonrasında sona erdi. Seminer sonunda görüş ve önerilerini ileten katılımcılar, gerçekleşen sunumda duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

çtso, eğitim, seminer, çerkezköy tso,isg, iş kazası, iş güvenliği