15 Aralık 2023
Sayın Üyemiz,

Avrupa Yeşil Mutabakatı, AB'nin 2050'ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanması ve ekonomik büyümenin kaynak kullanımına bağlılığının sona ermesi gibi temel hedefleri içeren yeni büyüme stratejisidir.

Mutabakat kapsamında, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması vasıtasıyla Avrupa Birliği’ne ithal edilen ürünlerin üretiminde açığa çıkan sera gazı emisyonlarının, ürünün üretildiği ülke dışına taşınmasının önlenmesi veya bu ürünlerin karbon yükünün birlik standartlarına uygun olarak düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Düzenlemeyle ilgili standartlara uyum gösterebilen firmalar ürünlerini AB pazarına, rekabetçiliklerini kaybetmeden ihraç edebilecektir.

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme Semineri 21 Aralık 2023 tarihinde Odamızda gerçekleştirilecektir.

Başvuru için: https://www.trakyaverimlilikplatformu.com.tr/avrupa-yesil-mutabakati-ve-sinirda-karbon-duzenleme-mekanizmasi-bilgilendirme-semineri-cerkezkoy

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,