Enerjinizi Güneş Ve Rüzgardan Nasıl Karşılarsınız?

22 Şubat 2024

Odamızın Üyelerimize Yönelik Eğitimleri Devam Ediyor. Bu Kapsamda “Enerjinizi Güneş Ve Rüzgardan Nasıl Karşılarsınız?” Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi.

Odamız konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerinde eğitmen Utku Korkmaz, Murat Karagözoğlu ve Necati Serbest GES ve RES konularında detaylı bilgiler verdi.

Enerji piyasasında hem sınırda karbon uygulamaları hem değişken elektrik fiyatları hem de dönüşen dünya neticesinde, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, elektrikli araçlar ve şarj istasyonları gibi konu başlıklarında bilgilendirme hem de yanlış bilinen konuları düzeltmek amacıyla düzenlenen eğitimde, ek olarak enerji piyasasındaki güncel gelişmeler, fırsatlar ve tehditler ile ilgili olarak geniş bir bilgilendirme yapıldı.

Çatı üzeri güneş enerji santralleri, arazi güneş enerji santralleri, rüzgar enerji santralleri ve tüm santral projeleri için izin süreçleri, ekipmanları, finansman koşulları, kurulum ve işletme dönemi detayları, güncel yasalar ve gelecek beklentileri konularında bilgiler paylaşıldı.

ELEKTROMOBİLİTE

Programın devamında elektrikli araç şarj istasyonları, elektrikli araç şarj lisansı, tesisinizin önünde şarj istasyonu kurarak elektrik satışı yapmak ve yan işletmeler sağlamak ile elektrikli araç dönüşümü hakkında bilgiler verildi. Programın sonunda Sınırda Karbon Vergisi ve gelecek yıllarda ihracatçıları bekleyen riskler ile ilgili de görüşler paylaşıldı.