TÜRKİYE’DEN YUNANİSTAN’A TİCARET KÖPRÜLERİ KURUYORUZ

16 Ekim 2019

Çerkezköy AB Projesi

Bu proje Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir.

Çerkezköy AB Projesi

Drama TSO'da düzenlenen açılış toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva ve Drama TSO Yönetim Kurulu Başkanı Georgiadis Stefanos, konuşmalarında bu iş birliğinin hem bölge hem de ülkelere yarar sağlayacağı mesajını verdi. Başkan Kozuva, konuşmasında şu sözleri kaydetti: “Bildiğiniz üzere iki bölge KOBİ’lerine fayda sağlayacak projemizin ilk adımını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamızda hep birlikte attık. 4 gün boyunca burada yapacağımız çalışmalarla da bu başlangıcı güçlendireceğiz. Bu çalışmaların Odalarımıza kayıtlı üyelere ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinde büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Sayın konuklar, Türkiye ve Yunanistan Avrupa ülkelerinde birbirine en yakın ve benzer olan iki ülke. Her iki tarafta da güneyin sıcakkanlılığı ve samimiyeti var. Uzun zamandır iyi niyet ve anlayış çerçevesinde ilerleyen dostluğumuzun ekonomik hayatımıza etkilerini net bir şekilde görmekteyiz. Yunanistan’la ilişkilerimizde diyalog ve iş birliği sürecinin en somut yansımalarını ticaret, ekonomi, ulaştırma ve turizm alanlarında gözlemliyoruz. Bu olumlu yükselişin sürmesini diliyor ikili ilişkileri gelinen noktadan daha ileriye götürme yolunda Çerkezköy TSO olarak katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.”

TİCARET HACMİMİZ DAHA ÇOK ARTACAK
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da daha önce dile getirdiği İzmir ve Selanik arasında deniz seferlerinin başlatılması, İstanbul ve Selanik arasında hızlı demiryolu hattı kurulması ve İpsala-Kipi Gümrük Kapısı'nda ikinci köprünün tamamlanmasına dair projelerin gerçekleşmesi, şuan 3,5 milyar avro olan ticaret hacmimizin daha da büyümesine imkân sağlayacaktır. Bu projelerin hayırlısıyla hayata geçmesini temenni ediyorum.
İşletmeler İçin Avrupa Diyaloğunu Geliştirme Projemizin iki ülke arasında bir köprü inşa edeceğine,  hem beşeri ilişkiler hem de ticaret anlamında büyük fayda sağlayacağına inanıyor, misafirperverliğiniz için Odamız adına şükranlarımı sunuyorum.”

Türkiye’nin Gümülcine Konsolosu İbrahim Saklı ve Selanik Ateşesi Serkan Buralı’nın da katıldığı toplantının ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

DRAMA TSO ÜYELERİ ZİYARET EDİLDİ
Odamız Heyeti’nin Yunanistan programı, Drama TSO üyelerinin ziyaretleriyle devam etti. Oda Heyetimiz, Drama TSO üyesi FHL-KIRIAKIDIS GROUP mermer işleme merkezi, Anastasia Tektonidou'nun sahibi olduğu unlu mamuller üretim merkezi, Savvidis'in Leroklis'in topraksız tarım serası, Giannis Keskinoglu'na ait patates üretim fabrikasını ziyaret etti.

B2B GÖRÜŞMELER YAPILDI
İki Oda KOBİ'leri arasında iş birliğinin artması ve ikili diyalogların gelişmesi amacıyla B2B görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca Oda Başkanımız Süleyman Kozuva, Drama TSO Başkanı Georgiadis Stefanos'tan kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bu yayın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüş ve tutumunu yansıtmamaktadır.

Çerkezköy AB Projesi