ODA HABERLERİ

Güçlü Tedarik Zinciri Hedefi Adım Adım İlerliyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Tedarikçi Günleri Programı Kapsamında Önemli B2B Görüşmeler GerçekleştirildiÇerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgede güçlü tedarik zincirini oluşturmak ve yerli üreticilerle büyük ölçekli firmaları bir araya getirmek amacıyla hayata geçirdiği Tedarikçi Günleri Programı kapsamında önemli iş görüşmeleri gerçekleşti.Program çerçevesinde, daha önce ön görüşmelerini tamamlayan üreticiler, Wat Motor Satın Alma Yetkilileri ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ilk B2B görüşmelerini gerçekleştirdi.Bu görüşmeler, bölgemizdeki yerli üreticiler için yeni iş birlikleri kurma ve tedarik zincirinde etkin rol oynama fırsatı sunarken, büyük ölçekli sanayi firmaları açısından da kaliteli ve güvenilir tedarik kaynaklarına ulaşma noktasında stratejik bir adım oldu. Görüşmelerde, firmaların üretim kapasiteleri, kalite standartları ve iş süreçleri detaylı şekilde ele alınarak olası iş birlikleri değerlendirildi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizde güçlü bir tedarik zinciri oluşturma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu proje, ana sanayicilerimiz ve ara ürün üreticilerimizin katılımıyla genişlemeye devam edecek. Sanayi firmalarımızın sürdürülebilir iş ilişkileri kurmasını teşvik eden programımızın, bölgesel kalkınmaya ve ekonomik büyümeye katkı sağlamasını temenni ediyoruz.Güçlü iş birlikleriyle sanayimizi geleceğe taşıyoruz!

Devamı...

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Tekirdağ Valimiz Sayın Recep Soytürk başkanlığında, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in de katılımıyla gerçekleşti. Sonrasında Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Genelge kapsamında işverenlerin, İşbaşı Eğitim Programlarını (İEP) günlük 24 saatlik dilimde haftalık dönüşümlü 2 vardiya ya da 3 vardiya düzenine uygun olarak düzenlenebilmesi talepleri ile ilgili olarak Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılan işlemler görüşüldü. Akabinde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2025 Yılı Ek Yıllık İşgücü Mesleki Eğitim Planı” ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Arasında İş Birliği Protokolü kapsamında yapılacak olan çalışmalar görüşüldü. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği konulu 2024/36 sayılı Genelge kapsamında yapılan iş ve işlemler görüşüldü. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilimizdeki okullarda açılacak/kapatılacak olan alan ve dal talepleri görüşüldü. Dilek ve temennilerin sunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Devamı...

Türkiye’den ABD’ye İhracat Kapıları Aralanıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ihracat potansiyellerini artırmaları ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir yer edinmeleri adına yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. Bu kapsamda, TOBB Şikago Ticaret Merkezi iş birliğinde bir bilgilendirme semineri düzenlendi.Üyelerinin gerek kişisel gerekse de kariyer gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Şikago Ticaret Merkezi’yle ilgili düzenlediği seminerle, üyelerinin ABD pazarına açılma süreçlerine yol gösterici oldu. Katılımcılara, ABD pazarında kalıcı bir yer edinmek için izlenmesi gereken yol haritası anlatıldı ve değerli bilgiler aktarıldı.Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, üretimin ve ihracatın ülke ekonomisi için taşıdığı kritik önemi vurguladı. Başkan Çetin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Üretmek ve üretime katkıda bulunmak, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi adına elbette ki çok önemli; ancak asıl hedefimiz, ürettiklerimizi yurtdışı pazarlarına satabilmektir. Avrupa, Amerika, Asya gibi büyük pazarlarda üyelerimizin güçlü bir konuma ulaşmasını arzu ediyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyor ve daha fazlası için gayret gösteriyoruz. TOBB Şikago Ticaret Merkezi bilgilendirme toplantısında, ABD pazarına giriş süreçleri hakkında katılımcılarımızın önemli bilgiler edineceğine inanıyorum. Bu toplantının hayırlı olmasını ve şimdiden üyelerimize bereketli kazanç kapıları açmasını diliyorum.”Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in konuşmalarının ardından TOBB Şikago Ticaret  Merkezi Genel Müdürü Volkan Palaz, Türk ürünlerinin ABD pazarına girişini kolaylaştırmak için gerekli satış, pazarlama, depolama ve lojistik alanında atılması gereken adımlar hakkında bilgiler verdi. TOBB Şikago Ticaret ve Merkezi’nin bu konudaki destekleri ve hizmetleri hakkında da bilgiler veren Palaz, “Her firmanın ihtiyaçlarına yönelik Pazar araştırma raporu, ABD’de şirket kuruluşu, e – ticaret entegrasyon desteği, network desteği, marka oluşturma gibi birçok ana başlıkta TOBB Şikago Ticaret  Merkezi’nin destekleri bulunuyor. TOBB Şikago Ticaret merkezi olarak, parsiyel ve komple yüklemelerinizin, tesisinizin kapısından alınmasından itibaren denizyolu ve havayolu taşımacılığı sonrasında gerek Şikago’daki merkez depomuz gerekse de ABD iç nakliye organizasyonu ile alıcılarınıza ulaştırılmasını kapsayan lojistik çözümlerimizin yanında tedarik zinciri süreçlerinin yönetimi konusunda da hizmetler sunmaktayız.” dedi.Seminer, Volkan Palaz’ın bilgilendirmelerinin ardından düzenlenen soru-cevap oturumuyla sona erdi. Katılımcılar, ABD pazarına girişle ilgili merak ettikleri konulara dair detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.

Devamı...

TOBB Ortaokulu’nda İlk Ders Zili Çaldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla tamamlanan 16 derslikli TOBB Ortaokulu, ilk öğrencilerini ağırlayarak eğitim yolculuğuna başladı.Programa; Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy TSO’nun önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Hayırsever Serkan Karagöz ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, eğitimin toplumların ilerlemesinde kilit rol oynadığını vurgulayarak, TOBB ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu alandaki özverili çalışmalarının büyük bir değer taşıdığını belirtti. Başkan Ahmet Çetin, bölgenin eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik atılan her adımın, geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu dile getirerek, yeni okulun Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni etti.Başkan Ahmet Çetin, “TOBB Ortaokulu’nun açılışı, yalnızca fiziki bir eğitim kurumunun faaliyete başlaması değil, aynı zamanda geleceğe yön veren bireylerin yetişmesine yönelik önemli bir adımı simgeliyor. Eğitimde kalitenin artırılması ve öğrencilerin en iyi koşullarda yetişmesi adına yapılan bu kıymetli yatırımın, bölgeye uzun vadede büyük katkı sağlaması dilerim.” dedi.

Devamı...

ÇTSO İş İnsanlarını İftar Programında Ağırladı

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası Organ üyelerimiz ile birlikte odamız tarafından düzenlenen iftar programında bölgemiz iş insanlarını ağırladı. Beyaz Konak Restoranda düzenlenen iftar programına Tekirdağ Valimiz Sayın Recep Soytürk ve Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş da katılım sağladı.Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkanımız Ahmet Çetin, Ramazan ayının kardeşlik ve dayanışmayı pekiştiren özel bir zaman dilimi olduğuna değinerek, devlet yöneticileri, iş dünyası temsilcileri ve misafirlerle aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu ifade etti. Ramazan’ın dayanışma ruhunu yansıtan bu birlikteliğin önemini vurguladı.ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ OLMAMIZI KAHRAMAN ECDADIMIZA BORÇLUYUZKonuşmasının devamında geçtiğimiz hafta 110. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferimizin önemini bir kez daha hatırlatan Başkanımız, “Bugün bu sofranın etrafında toplanabiliyor ve özgür, bağımsız bir millet olarak yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımıza borçluyuz. Çanakkale Zaferi, milletimizin fedakârlık ve vatan sevgisinin en büyük örneklerinden biridir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.HUZUR VE BEREKET GETİRMESİNİ TEMENNİ ETTİBaşkanımız konuşmasının sonunda katılımlarından dolayı Sayın Diyanet İşleri Başkanı ve Sayın Valimize teşekkür ederek, katılımlarının iş dünyasına moral ve güç kattığı vurguladı. Bölgemizin sadece ekonomik değil, toplumsal dayanışma yönünden de öne çıktığı ifade eden Başkanımız, Ramazan-ı Şerif’in sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni etti.Başkanımızın konuşmasının ardından Valimiz Sayın Recep Soytürk ve Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş konuşmalarında kendilerini ağırlayan Başkanımıza teşekkürlerini iletti. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Başkanımız Ahmet Çetin, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’a, katılımlarından dolayı üzerinde Şanlı Bayrağımızın yer aldığı özel bir plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu. 

Devamı...

Başkanımız, Kadın Girişimcilerimiz ile İftar Programında Bir Araya Geldi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanımız Ayben Erdoğan Yavuzşen ve beraberindeki bölgemiz kadın girişimcileri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında bir araya geldi.Yalı Restoran’da düzenlenen iftar programında Kadın Girişimcilerin, bölgesel kalkınmadaki önemine olan inancını ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Kadın girişimcilerimizin azmi ve başarısı, bölgemizin ekonomik kalkınmasının itici gücüdür. Bu tür etkinlikler, hem iş birliklerimizi güçlendirmek hem de girişimcilerimizi desteklemek adına oldukça önemlidir.” dedi.BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ ADIMLARDüzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten, TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanımız Ayben Erdoğan Yavuzşen, “Siz değerli girişimcilerimizin azmi, kararlılığı ve başarıları, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasında büyük bir rol oynuyor. Birlikte daha güçlü ve daha başarılı adımlar atmak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİİftar programının sonunda ise hikayesi ile farkındalık yaratan Süreyya Ülkü Güler, Kadın İstihdamına olduğu desteklerden dolayı Optimed İnsan Kaynakları Müdürü Melek Ünlü Tan ve bu yıl 18.kez düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcileri yarışmasında 2025 yılı Türkiye’nin Kadın Kooperatifi Ödülünü alan Aynur Çeşmeliler’e Başkanımız Ahmet Çetin tarafından çiçek takdim edildi.

Devamı...

Başkanımız Ahmet Çetin´den Bosphorus Regional’da Gençlere Tam Destek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Bosphorus Regional etkinliğinde, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.İsviçre, Çin, Hindistan, Polonya ve Bulgaristan gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplam 49 takımın katıldığı etkinlik, gençlerin mühendislik, robotik ve liderlik alanlarındaki yeteneklerini sergilemeleri ve geliştirmeleri için büyük bir avantaj sunuyor. Ayrıca farklı kültürlerden gençlerin bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduğu, iş birliği ve dostluğun pekiştiği bir organizasyon olarak dikkat çekiyor.ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİVeliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan, mühendislik ve robotik kodlama alanında çalışmalar yürüten G.O.A.T. takımı kendi projesi olan ve “KEÇİ” adını verdikleri robot ile etkinliğe katılım sağladı. Proje aşamasından bu yana yaptıkları çalışmalara destek veren Başkanımız Ahmet Çetin, gerçekleştirilen fuarda da öğrencileri yalnız bırakmadı.DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZEtkinlik boyunca öğrencilerin sergilediği azim ve başarının, gençlerin gelecekteki projelerinde daha büyük adımlar atmalarını sağlayacağına olan inancını dile getiren Başkanımız, bu anlamlı etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlere olan desteğini her zaman sürdüreceğini belirtti. Dünyanın birçok farklı ülkesinden ve ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerin bir arada olduğu ve kaynaştığı etkinlikte Başkanımız Ahmet Çetin, diğer katılımcı öğrencilerin de stantlarını gezerek geliştirmiş oldukları projeler hakkında kendilerinden bilgiler aldı. Ayrıca Başkanımız öğrencileri, geliştirmiş oldukları projelerdeki başarılarından dolayı tebrik etti. 

Devamı...