KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programı Bilgilendirme Semineri

19 Şubat 2020

Sayın Üyemiz,

26 Şubat 2020 Çarşamba günü 10.30 – 12.00 saatleri arasında Odamızda KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programı Bilgilendirme Semineri düzenlenecektir.

 

KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek, yurt dışı pazar paylarını arttırmak, KOBİ’leri uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek, ihracata başlayan KOBİ sayısını arttırmak, E-ticarete başlayan KOBİ sayısını arttırmak gibi amaçlarla devreye alınmış olan Yurt Dışı Pazar Destek Programı kapsamında en az 8 ay, en fazla 24 ay olacak şekilde hazırlanan ve değerlendirme sonucunda uygun bulunan proje başvuruları için % 70 geri ödemesiz, % 30 geri ödemeli olmak üzere toplam 300.000 TL destek verilebilecektir.

Program kapsamında; personel giderleri, donanım giderleri, yazılım giderleri, tanıtım giderleri, yurtdışı fuar ve seyahat giderleri, test-analiz ve belgelendirme giderleri ve diğer hizmet alım giderleri desteklenebilecektir.

Programdan yararlanma koşulları:

1 - İşletmenin; Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması KOBİ Bilgi Beyannamesinin güncel olması gerekir.

2 - İşletmenin; başvuru tarihi itibariyle son onaylı mali yılda bilanço esasına göre defter tutmuş olması gerekir.

3 - İşletmenin başvuru tarihi itibarı ile Yurt İçi Marka Tescil Belgesi’ne sahip olması gerekir.

4 - İşletmenin proje bütçesi, son onaylı mali yılın net satış hasılatını aşamaz.

5 - İşletmenin son onaylı mali yılda ihracat yapmış olması gerekir. Ancak imalat sektöründe veya Öncelikli Teknoloji Alanları Tablosunda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde bu şart aranmaz.

6 - Projenin Personel, Teçhizat ve Donanım, Yazılım ve Hizmet Alımı Gider Gruplarından en az ikisini kapsaması gerekmektedir.

 

Kayıt için:

Çerkezköy TSO KOSGEB Temsilcisi Hüseyin Gürenç

Mail: huseyin.gurenc@cerkezkoytso.org.tr

Telefon: +90 282 726 88 88 – 130