Mobilde Teknoloji Trendleri ve Mobilde İnovasyon Eğitimi

2 Aralık 2020

Mobilde Teknoloji Trendleri ve Mobilde İnovasyon

Süre: 1 saat 15 Dakika(1 saat seminer+15 dakika soru-cevap)

Eğitimin Amacı: Katılımcılara, mobil teknolojilerde yaşanan gelişmeler ve trendler hakkında bilgilendirmede bulunmak, iş dünyasında mobil teknolojilerin kullanılması ve projelendirilmesine ilişkin olarak temel bilgi,becerilere ilişkin farkındalık kazandırmak.

Eğitmen: Dr.Umut KÖKSAL( UK Danışmanlık Kurucusu, Öğretim Üyesi)

İçerik

 Mobil Teknolojilerdeki Gelişimi Oluşturan Faktörler
 Mobil Teknolojiyi Şekillendiren 3 Yeni Nesil Teknolojiye Bakış
 IOT(Nesnelerin İnterneti)
 AI(Yapay Zeka)
 Big Data(Büyük Veri)
 Aralarındaki İlişki
 Mobilde Yapay Zeka
 5G WT
 Lokasyon Bazlı Teknojiler
 AR/VR
 Akıllı Mobil Aps
 Hybrid Mobil Aps
 Biyometri Uygulamaları
 Diğer Mobil Teknolojiler
 İş Dünyasını Mobil’de Bekleyen Trendler Neler?
 Soru-Cevap

Eğitime Katılmak için:

https://us02web.zoom.us/j/86739798348

Meeting ID: 867 3979 8348

Passcode: 900698

Dr. UMUT KÖKSAL Kimdir ?

Kariyerine İşe Alma ve Yerleştirme danışmanlığı alanında başlayan Umut Köksal, uzun yıllar Kale Grubunda(Çanakkale Seramik Kalebodur), grubun Bilgi Sistemleri Otomasyon ve Yazılım şirketi olan KaleData’nın hem İnsan Kaynakları ve Eğitim-Yönetim Danışmanlığı Yöneticiliği görevini üstlendi, hem de proje yöneticisi, danışman ve eğitmen olarak görev aldı, grubun seramikten nakliyata, turizmden, kalıba, madencilikten bilişime kimyadan otomotive farklı sektörlerinde yer alan tüm şirketlerinin ve iş ortaklarının süreç yönetimi sistemi, insan kaynakları sistemlerinin kurulması ve yeniden yapılandırılması projelerini gerçekleştirdi. Türkiye’de Süreç Yönetimi,İş Analizi,Norm Kadro Analizi ve Endüstri Mühendisliği ile İnsan Kaynakları Yönetimi konusunda en önemli çalışmalara imza atan MPM(Milli Prodüktivite Merkezi) Eski Bölge Müdürü Prof.Dr.Melikşah Yıldırım ile birebir çalışma şansını buldu,ondan bir hoca olarak gerek insan kaynakları, gerek organizasyon tasarımı gerekse süreç yönetimi alanlarında çok önemli bilgiler edindi. IBPRO ERP adındaki yazılımını, İnsan Kaynakları Modülünü; grubun yazılım ekibine liderlik ederek geliştirdi. Grubun stratejik işbirliğinde bulunduğu çok uluslu şirketlerde İş Değerlendirme,Ücret Sistemi, Performans Değerlendirme sistemlerinin kurulması alanındaki çalışmalara danışmanlık yaptı ve eğitimler verdi.
2005-2006 yılları arasında, Almanya’nın Koblenz Üniversitesi ile grubun işbirliği yaptığı’’ PDIProfessional Development Institute E-learning’’ projesinin de proje yöneticiliğini üstlendi. Türkiye’nin o güne kadarki en büyük ve kapsamlı ‘’İnsan Kaynakları Sistem Kurma’’ projelerinden birini, belki de birincisini ,seramik sektöründe tek yerde imalat kapasitesi bakımından dünyanın en büyük ikinci fabrikası olan Çanakkale Seramik Kalebodur fabrikalarında gerçekleştirdi. Bizzat Çanakkale’nin Çan ilçesinde 2 yıl yaşadı. Bu proje kapsamında, tüm şirket süreçlerinin gözden geçirilmesi,iş akışlarının oluşturulması ve analizleri, görev-yetki-sorumlulukların oluşturulması, performans yönetim sisteminin kurulması, iş değerlendirme ve temel ücret sisteminin kurulması, yedekleme ve yetenek yönetimi sisteminin kurulması, şirketin insan kaynakları süreçlerinin ERP yazılımına entegre edilmesi çalışmalarını Kaledata Bilgi Sistemlerinin Proje Lideri Olarak yönetti. 2000’li yılların başında ülkemizin en kapsamlı mavi yakalı çalışan yönetimi ve vardiya amiri eğitim-geliştirme programını geliştirerek, üretim ve teknik hizmetler sektörlerinde uyguladı. Bu program daha sonra,2011 yılı itibarı ile UK Danışmanlık bünyesinde oluşturulan Mavi Yakalı Çalışan İletişimi ve Yönetimi Akademisi’nin ve kendisi tarafından geliştirilen Sürdürülebilir Vardiya Amiri Gelişim Modeli’nin de temellerini oluşturdu.
Ülkemizde ve Dünyanın 3 farklı ülkesinde insan kaynakları sistem kurma projelerine liderlik etti ve etmeye devam etmektedir. Kendisinin çalışma yaptığı sektörler arasında, üretimden finans ve bankacılığa,perakendeden havacılık sektörüne, enerji sektörüne 10’dan farklı sektör ve 200’den fazla kurum yer almaktadır. Kendisinin mentorluğunu,eğitmenliğini yaptığı kurumlar arasında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yapay Zeka Akademisi, Kiğılı, Arfesan, Petrol Ofisi, Hyundai, LC Waikiki, QNB Finansbank, Türk Hava Yolları, Alternatifbank, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇASGEM gibi ülkemizin ve dünyanın en önemli kamu-özel sektör kurum, kuruluşları yer almaktadır.
Odaklandığı Konular

 Performans Yönetim Sistemi Tasarımı
 İK Metrikleri ve İK Analitiği
 İK’da Ölçme ve Değerlendirme
 Eğitim İhtiyaç Analizi
 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
 HR Marketing
 İş ve Norm Kadro Analizi
 Mavi Yakalı Çalışan İletişimi ve Yönetimi
 Yetkinlik Bazlı Eğitim/Öğretim Tasarımı
 İletişim,Çatışma Yönetimi,İkna-Müzakere Becerileri
 Sürdürülebilir Müşteri İlişkileri Yönetimi/Müşteri Odaklılık
 İK’nın Dijitalleşmesi, Yeni Nesil Teknolojiler-Dijital Dönüşüm

Dr. Köksal, Bahçeşehir Üniversitesi’nde, Yeditepe Üniversitesi’nde ve Gedik Üniversitesi’nde eğitim ihtiyaç analizi, eğitimde ölçme ve değerlendirme, HR Marketing, PYS
Tasarımı,Dijitalleşme, Dijital İK, Yapay Zeka, konularında da öğretim üyesi olarak dersler vemekte, aynı zamanda bu alanlarda dünyanın farklı ülkelerinde de konuşmalar yapmaktadır. Kendisi ülkemizin en büyük iş dünyası STK’larından bir tanesi olan GYİAD(Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği) 17. Dönem Yönetimi Araştırma Enstitüsü Eşbaşkanıdır. Dr.Köksal,Türkiye’de, Azerbaycan’da insan kaynakları yönetimi alanında en çok okunan kitaplar arasında yer alan HR Marketing: İnsan Kaynaklarına Pazarlama Dokunuşu isimli kitabın yazarıdır. Kendisinin iş dünyası için yazdığı ve ülkemiz tarihinde yazılmış en önemli yapay zeka kitabı olan ‘’İş dünyası liderleri gözü ile yapay zeka’’ isimli kitabı, 2021 yılı Ocak ayında ülkemizde ve 20 dünya ülkesinde yayınlanacaktır. Dr. Köksal, aynı zamanda ülkemizin en büyük insan kaynakları alanındaki STK’sı olan
PERYÖN Akademi’nin eğitmenleri arasında yer almakta ve burada da eğitimler vermektedir.