2023 Erasmus+ ve ESC Merkezi Proje Fırsatları

12 Ocak 2023
Sayın Üyemiz,

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ Programı ve Avrupa çapında toplumsal ihtiyaçları karşılamaya yönelik olan Avrupa Dayanışma Programı'nın (ESC) ülkemizde yürütülmesinden sorumlu kamu kuruluşudur. Ülkemizin etkin olarak 2004'ten bu yana katılım sağladığı Erasmus+ Programı ve 2018'den beri yer aldığı ESC Programında projeler, başvuruların yapıldığı kuruma göre 2'ye ayrılmaktadır. Başvuruları doğrudan Ulusal Ajansa yapılan projeler "ülke merkezli projeler" olarak adlandırılırken, başvuruları doğrudan Brüksel'de bulunan Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansına (EACEA) yapılan projeler ise "merkezi projeler" olarak tanımlanmaktadır. Konu ile ilgili detaylı bilgiler ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,