18.Tüketici Ödülleri hakkında

20 Ocak 2015

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından, tüketici bilincini geliştirmek ve bu yönde hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi ile ilgili bilimsel çalışmaları özendirmek amacıyla, ‘Bilinçli Tüketici Ödülü’, ‘Yazılı Basın Tüketici Ödülü’, ‘Radyo-Televizyon Programı Ödülü’, ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü’, ‘Bilimsel Çalışma Ödülü’ ve ‘Tüketici Özel Ödülü’ dallarında her yıl hak sahiplerine verilen Tüketici Ödülleri’nin bu yıl 18.’si verilecek.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından odamıza iletilen yazıda, başvuruların 29 Ocak 2015 Cuma günü saat 17.30’a kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 9.km TOBB İkiz Kuleler C Blok 15/32 Çankaya/Ankara adresine bizzat veya postayla yapılması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, 81 İl Merkez ve ilçe sınırları içerisinde Ticaret İl Müdürlükleri kanalıyla yapılacak başvuruların ise ilan edilen son başvuru tarihine kadar Bakanlığa ulaşacak şekilde posta yoluyla gönderilmesi veya doğrudan Tüketicinin korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunulmasının zorunluğu olduğu da ifade edildi.