Mesleki yeterlilik belgesi sınavı kayıtları başladı

12 Ocak 2017
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Odamızca, Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında TOBB işbirliği ile Çerkezköy’de yapılacak olan “Mesleki Yeterlilik Sınavları” için kayıt başvuruları başladı. Belirtilen 48 mesleği kapsayan sınav ücretleri ise İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacak.

Söz konusu 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişik ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin alması gereken “mesleki yeterlilik belgesi” için düzenlenen sınav TOBB işbirliği ile Çerkezköy’de yapılacak.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Mesleki Yeterlilik Sınavları Odamız ve TOBB işbirliği ile Çerkezköy’de yapılacaktır. Bilindiği gibi 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte ve 2016/1 sayılı tebliğ ekinde yer alan 8 meslekte (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler) mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde idari para cezası uygulanacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.

Hangi meslekleri kapsıyor?

TOBB - MEYBEM A.Ş tarafından 19 meslekte sınav yapma yetkisi almış olup, Sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlardır; 

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,

-Ahşap Kalıpçı Seviye 3,

-Betonarme Demircisi Seviye 3,

-Betoncu Seviye 3,

-Duvarcı Seviye 3,

-İskele Kurulum Elemanı Seviye 3,

-Sıvacı Seviye 3,

-CNC Programcısı Seviye 4,

-CNC Programcısı Seviye 5,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 3,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 4

-Çelik Kaynakçısı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 4

-Düz İnşaat İşçisi Seviye 2

-Panel Kalıpçı Seviye 3

-Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3

-Isı Yalıtımcı Seviye 3

 

Müracaatlar Çerkezköy TSO’ya

Söz konusu meslekte olup da mesleki yeterlilik sınavına girecek olan üyeler kurs başvurularını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına yapacaklar. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi Çerkezköy TSO, Oda İşleri Yöneticisi Seçkin Bayraktar’dan alabilecekler.

 

Çerkezköy TSO İletişim Bilgileri:

Adres: Gazi Osman Paşa Mah. Fevzipaşa Cad. No:5-1 Çerkezköy / Tekirdağ

Tel: +90 282 726 88 88 Dahili: 132 

Faks: +90 282 726 88 89        

E-Posta: seckin.bayraktar@cerkezkoytso.org.tr