Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Odamızda Gerçekleşti

23 Ağustos 2023

Odamız Yüksek İstişare Kurulu 4 Gündem Maddesi İle Toplandı. Ekonomiye Yönelik Genel Değerlendirmeler Hakkında Yüksek İstişare Kurulunun Görüşleri Alındı. Bölgemizde Kurulacak Olan Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi ile ilgili Bilgi Alışverişinde Bulunuldu. Oda Faaliyetlerimizin Anlatılmasının Ardından 7. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile ilgili Öneriler Görüşüldü.

Gündemin ilk maddesinde yer alan Ekonomiye Yönelik Genel Değerlendirmeler konusu ile ilgili söz alan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, OSB’de doluluk oranının yüzde 90 seviyesini bulduğunu ifade etti. Başkan Eyüp Sözdinler, genel bir ekonomi planının ivedilikle hazırlanması gerektiğini ifade etti. EYT’nin de sanayici adına negatif getirileri olduğunu belirten Başkan Eyüp Sözdinler, bölgede ara elemanın da önünde eleman sorununun öne çıkmaya başladığını ifade etti.

EKONOMİK, İŞÇİ EVLERİ SİTESİ ÖNERİSİ

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkanımız Ahmet Çetin, ekonomi programının hayata geçirilmesinin belirsizlikleri ortadan kaldırarak güven ortamının oluşmasını sağlayacağını belirtti. Eleman sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkanımız Ahmet Çetin, bu sorunun birçok farklı açısı olduğunu ifade etti. Konut sorunu ve kira bedellerinin yüksekliğine de değinen Başkanımız Ahmet Çetin, uygun kredili, ekonomik, işçi evleri siteleri oluşturmanın bölgeye gelecek göçe etki edeceğini ve eleman sorununun çözüm yollarından biri olacağını ifade etti. Başkanımız Ahmet Çetin’in görüşü Yüksek İstişare Kurulu tarafından olumlu yönde karşılanırken, ne gibi adımlar atılabileceği de değerlendirildi.  
yüksek istişare kurulu, yik, çerkezköy. çtso, ahmet çetin

FUAR İLE İLGİLİ GÖRÜŞLER PAYLAŞILDI

Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkanımız Ahmet Çetin, önümüzdeki senelerde Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın ülke sınırlarını aşarak uluslararası fuarlar arasında yer alması adına gelişimin artarak devam edeceğini ifade etti. Yabancı yatırımcıların da ziyaretçi olacağını belirten Başkanımız Ahmet Çetin, meslek lisesi öğrencilerinin de fuarı gezmesinin sanayicilerimize katkı sağlayacağını dile getirdi.

Genel ekonomi hakkında görüşlerini paylaşan Zafer Avcılar ise endüstri ve sanayi ile uğraşan iş insanlarının yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade ederek 7. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile ilgili de görüşlerini paylaştı. Zafer Avcılar, fuarda düzenlenecek paneller sayesinde birçok önemli konunun dile getirebileceğini ifade etti.

E – TİCARET GELECEĞİN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN BİRİ OLACAK

Oda faaliyetlerimizin yer aldığı slaytın sunumunun ardından E – Ticaretin artışına dikkat çeken Başkanımız Ahmet Çetin, bu konuda gerekirse Odamızda da E – Ticaret biriminin kurularak hizmet verebileceği noktasına değindi. Bugünden başlayan ve gelecekte de  E – Ticaretin en önemli satış noktalarının başında geleceğini ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, Odamızın bu kapsamda düzenlediği eğitimlere de katılımın katkı sağlayacağını belirtti.  

DİLEK VE TEMENNİLER PAYLAŞILDI

Genel değerlendirmelerin ardından Yüksek İstişare Kurulumuzun paylaştığı dilek ve temenniler bölümünün akabinde toplantı, sona erdi.