Yeni Dönemde Dayanıklı Olmak: Tekirdağ Yarınlara Hazır Mı?

27 Eylül 2023

Nasıl Bir Ekonomi ve Zer Merkezi Hizmetler İş Birliği ile Düzenlenen, Tekirdağ’ımızın Sorunlarının ve Çözüm Önerilerinin Görüşüldüğü Programda Başkanımız Ahmet Çetin, Bölgemiz Adına Önem Taşıyan Konuları Bir Kez Daha Vurguladı. Bölgemiz ve Ülkemiz ile ilgili Birçok Konuya Değinen, Tüm Gündem Maddelerinin Ardından Üretim Üssü Bölgemizde, Sorunların Çözümüne Hızlıca Ulaşılması Adına Çerkezköy’ün İl Olmasının Büyük Bir Gereklilik Olduğunu İfade Etti.

Başkanımız Ahmet Çetin’in Değerlendirmelerinden Satır Başları:

Bölgemizdeki Yer Altı Su Kaynaklarının Azalışının En önemli Gündem Maddesi Olması Gerektiğini İfade Eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Yeraltı Su Kaynaklarımız, Hızla Azalıyor. Yaşlı ve Ağır Metaller İçeren Suyu Kullanıyoruz. Bu da Hem Sanayimiz Hem de Sürdürülebilirlik ve Dayanıklılık Açısından Sağlıklı Değil. Su Sorunu İvedilikle Çözülmelidir. Bunun İçin Meriç Nehri’nde Boşa Akan 5 Milyar Metreküplük Suyun Bizim Tarafımızda Kalan Kısmını Bölgemizdeki Çukur Alanlara Taşımalıyız. Bu Sorunun Çözmezsek Yaşayacağımız Kayıp, Projeye Harcayacağımız Miktarın Çok Çok Üstünde Olacaktır.” Dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE MAKRO PLANLAR

İş Dünyasında Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0’ın Önemine Değinen Başkanımız Ahmet Çetin, “Sürdürülebilirlik, Dayanıklılık, Güvenlik ve Maliyet Alanında İlerleyebilmek Adına Dijital Dönüşümden Faydalanmalıyız. Endüstri 4.0 Uygulamalarından Şu an OSB’mizde Birçok Firma Faydalanıyor Fakat Bunun Firmalarımızın Tümüne Yaymamız Gerekiyor. Katma Değerli Üretimi Gerçekleştirebilmek Adına da Dijital Dönüşümden Faydalanmalıyız. Her Firmamız Kendini Bir Üst Lige Atmalı. Kendini ve Çalışanını Geliştirmeli. Aynı Zamanda Bölgemizin Gelişiminin Planlamasını Yaparken de yapay zekadan faydalanmalıyız. Bölgemizin Yaşayan ve En Az 30 Yılı Kapsayan, Güncellenebilir Makro Planlarını Oluşturmalıyız.” İfadelerini Kullandı.

çorlu, tekirdağ, çerkezköy, çerkezköy tso, ahmet çetin, çorlu tso, zer, nasıl bir ekonomi

İŞÇİ EVLERİ, ARANAN ELEMAN SORUNU

Bölgemizin Ülkenin En Hızlı Göç Alan Yerlerinden Biri Olduğunu İfade Eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Üretim Üssü Bölgemiz, Ülkemizin En Çok Göç Alan Konumlarının Başında Geliyor. Gelen Göç ile Beraberinde Gelen Sorunları da Göz Ardı Edemeyiz. Bunların Başında ise Barınma Sorunu Yer Alıyor. Bölgemizde Hem Kalifiye Eleman Sorununu Çözmek Hem de Gelen Göçün İhtiyaçlarını Karşılayabilmek Adına: OSB’ler, Odalar, Yerel Yönetimler ve Devletimizin Desteği ile İş Birliği İçerisinde Bölgemize İşçi Evlerini Kazandırmalıyız.” Dedi.

Çorlu TSO Enis Sülün Konferans Salonunda Düzenlenen Programa Ayrıca; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Kırçuval, Zer Satış ve Dijital Platformlar İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Orçun Güven ve Nasıl Bir Ekonomi Genel Koordinatörü Vahap Munyar Katılım Sağladı.


çorlu, tekirdağ, çerkezköy, çerkezköy tso, ahmet çetin, çorlu tso, zer, nasıl bir ekonomi