Nitelikli Çalışan Sorunu İş Birliği İle Çözülüyor

29 Eylül 2023

Çerkezköy Kaymakamımız Nazmi Günlü Başkanlığında, Bölgemizde Nitelikli (Aranan) Çalışan Sayısının Arttırılmasına Yönelik Danışma Toplantısı Düzenlendi.

Odamızda Gerçekleşen Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Özgür Sönmez, Ali Çolak, Bünyamin Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, NKÜ Bilgisayar Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erdinç Uzun ve Meslek Lisesi Müdürlerimiz Katılım Sağladı.

 Toplantıda Açılış Konuşmasını Gerçekleştiren Kaymakamımız Nazmi Günlü, “Devletimizin ve İlçemizin Bu Alanda Yürüttüğü Birçok Çalışma Var. Bu Alanda Ülke Geneli Ortalamasının da Üstündeyiz Fakat Biz Daha Fazla Ne Yapabiliriz? Bu Sayıyı Nasıl Arttırabiliriz Diye Çalışıyoruz. İstihdamın Desteklenmesi ve Meslek Sahibi Eğitimli Gençlerimizin Sayısının Artması İçin Ticaret ve Sanayi Odamız, Mesleki Kurumlarımız, İş Verenlerimiz ile Birlikte Çalışmak Faydalı Olacaktır. İş Verenlerimiz Bizlerle Daha Fazla İrtibata Geçerek Taleplerini Aktarmalı. Staja Giden Öğrencilerimize de Uygun Çalışma Ortamı Yaratılmalı. Firmalar, Bizlere Sektörde Yaşanan Yenilikleri Aktardıkça Biz de Öğrencilerimizi Buna Uygun Şekilde Yönlendirebiliriz. İş Verenlerimizin İhtiyacı Olan Bölümleri Bizlere İletmesi Lazım. Bizler de Bölgemizin İhtiyacına Uygun Bölümler Açalım. Eğitim Arttıkça Sektörlerimiz Kazanacak. MESEM Tarafından Yürütülen Çalışmalarımızın Sanayicilerimiz Tarafından Daha İyi Şekilde Takip Edilmesi Lazım.90 Bine Yakın Aktif SGK’lı Çalışanın Bulunduğu Bölgemizde Gelişimi Daha Yukarıya Çekmeliyiz” İfadelerini Kullandı.

ahmet çetin, kaymakam nazmi günlü, nazmi günlü, kaymakam, ara eleman, çerkezköy, sanayi, aranan eleman, nitelikle çalışan çtso, çerkezköy tso

“ÖRNEK BÖLGE OLMALIYIZ”

Konu ile ilgili Değerlendirmelerde Bulunan Başkanımız Ahmet Çetin, “Ülkemizin Üretim Üssü Olan Bölgemizi Bu Alanda “Örnek Bölge” Konumuna Getirelim. İş Birliği İçerisinde Aranan Eleman Sorununu Çözeceğimize İnanıyorum. Daha Sıkı Çalışmalar Yürüterek, Hem Gençlerimizin Okurken Birer Meslek Sahibi Olmasını Sağlayacağız Hem de Bölgemiz Adına Önemli Bir Konuyu Çözüme Kavuşturacağız. Burada Paydaşlarımıza Sorumluluk Düşüyor. Hepimiz Bu Sorumlulukları Yerine Getirerek, Plan ve Program Dahilinde Adımlarımızı Atacağız.” Dedi.

SUNUMLAR YAPILDI

Konuşmaların Ardından Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Uzun, Mesleki Eğitim Merkezi’nin Alan ve Faaliyetleri, Ustalığa Ulaştıran Süreçleri ve İşletmelere Faydalarını İçeren Sunumu Gerçekleştirdi.

KOMİSYON KURULDU

Program Sonunda Katılımcılarımız, Atılabilecek Adımlar ile İlgili Görüş ve Önerilerini Paylaştı. Paylaşılan Görüş ve Önerilerin Değerlendirilmesi, Hazırlanması Adına Yönetim Kurulumuz ve Lise Müdürlerimizden Oluşan Bir Komisyon Kuruldu. Kurulan Komisyon, Ön Çalışmanın Ardından Kısa Bir Süre İçerisinde İkinci Toplantısını da Gerçekleştirecek. 

ahmet çetin, kaymakam nazmi günlü, nazmi günlü, kaymakam, ara eleman, çerkezköy, sanayi, aranan eleman, nitelikle çalışan çtso, çerkezköy tso