Selanik’te İş İnsanları ile Bir Araya Gelindi

19 Ekim 2023

Odamız Organizasyonuyla Düzenlenen Selanik İş Seyahatinde, İş İnsanlarından Oluşan Heyetimiz, Selanik’te Bölgenin Öncü Firmalarının Yöneticileri ile Bir Araya Geldi.

Program, Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, Selanik Ticaret Ateşesi Ahmet Erdoğan İle Gerçekleştirilen Tanışma Toplantısı ile Başladı. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Odamız Ve Bölgemiz İle İlgili Olarak Kendilerine Bilgiler Verdi. Gerçekleşen Görüşmelerin Ardından Bölgede Yer Alan Firmalar Ziyaret Edildi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARET EDİLDİ

Oda Heyetimiz, Görüşmelerine Selanik Ticaret Ve Sanayi Odası’nda Devam Etti. Yunanistan Konsolosu Arıs Radıopoulos, Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Selanik Tso Genel Sekreteri Panagıotis Menexopoulos, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri, İş İnsanları Heyetimiz Ve Yunanistan İş İnsanları Katılım Sağladı.

selanik, iş seyehati, iş, ticaret, ihracat

“TİCARİ İLİŞKİLERİN DAHA DA PEKİŞECEĞİNE İNANIYORUM”

Toplantıda Bölgemizi Tanıtan Başkanımız Ahmet Çetin,”Bugün,  Güzel Birlikteliklerin, Yeni İş Anlaşmalarının İmzalanacağı, İki Ülke Ve Sanayicilerimiz Arasındaki Ticari İlişkilerin Daha Da Pekişeceği Bir Gün Olacağına İnanıyorum. Sizlere Kısaca Odamızdan Bahsetmek İstiyorum. Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası, Ülkenin En Büyük Sanayi Kuruluşları Da Dahil 7 Bini Aşkın Üyesi, Gelişmiş Hizmet Politikası, Tamamlanmış Dijital Dönüşümü İle Kolay Ulaşılabilir Olması, Eğitim Ve Ticaret Alanında Sağladığı Desteklerle Bölgemizin En Büyük Ve Önemli Kurumlarından Bir Tanesidir. Gelişmiş Teknolojiden, Savunma Sanayine, Tekstilden Beyaz Eşyaya, Kozmetikten İlaç Sanayine, Ara Ürünlerden Mobilyaya Kadar Birçok Sektörü Bünyesinde Barındırmaktadır. Selanik Ticaret Odası İle Bugünün Planlamasını Yaparken; Atılacak İlk Adımın Nice Verimli İşlerin De Başlangıcı Olacağı İnancını Taşıyordum. Şu An Gördüğüm İlk İzlenim, Düşüncelerimin Ne Kadar Doğru Olduğunu Bana Gösteriyor. Ve Yine Avrupa Birliği Projelerinde De İşbirliği İçerisinde Başarılı Çalışmalara İmza Atacağımıza İnanıyorum. Bugün Burada Bölgemizin Birçok Farklı Sektöründen Önemli Ticaret Markaları İle Bir Aradayız. Yine Aynı Şekilde Selanik’ten Birçok Farklı Sektörden, Önemli İş İnsanları Da Aramızdalar.  Üyelerimizin Avrupa’ya Açılması, Ticaretlerini Ve İhracatlarını Geliştirmesi Bizlerin En Büyük Arzusu. İki Oda Ve İki Ülke Arasından İkili İlişkilerin Daha Da Artması Adına; Bu Ticaret Ağının Başlangıç Noktalarından Bir Tanesinin İse Komşumuz Selanik İle Olması Bizler İçin Ayrı Bir Mutluluk Olacaktır. Birazdan Gerçekleşecek Olan B2b Görüşmelerinin Her İki Taraf İçin De Kazançlı Olacağına İnanıyorum.” İfadelerini Kullandı.

“İKİLİ TİCARETTE YÜZDE 4’LÜK BİR ARTIŞ OLDU”

Ticari İlişkilerin Her Geçen Gün Daha Da Arttığını İfade Eden Yunanistan Konsolosu Arıs Radıopoulos, “İkili Ticaretin Son Yıllarda Yükselen Trendde Olduğunu Söylememiz Gerekiyor. 2022 Yılı İtibariyle İkili Ticarette Yüzde 4’LÜK Bir Artış Oldu. Bugün Burada Da Yeni İş Anlaşmasının Gerçekleşeceğini Ve Ticarette Gelişime Katkı Sağlayacağını İnanıyorum.” Dedi.

selanik, iş seyehati, iş, ticaret, ihracat

B2B GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Gerçekleşen Konuşmaların Ardından İş İnsanları Heyetimiz İle Bölgenin İş İnsanları Arasında B2b Görüşmeleri Gerçekleştirildi. 

selanik, iş seyehati, iş, ticaret, ihracat


selanik, iş seyehati, iş, ticaret, ihracat


selanik, iş seyehati, iş, ticaret, ihracat


selanik, iş seyehati, iş, ticaret, ihracat


selanik, iş seyehati, iş, ticaret, ihracat