Başkanımız Ahmet Çetin, "Önemli Bir Mesleği İcra Ediyorlar"

10 Ocak 2024

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

Basın emekçilerimizin kutsal bir görev üstlendiklerini ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Kamuoyunun bilgilenmesi anlamında en güçlü iletişim kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak önemli bir mesleği icra ediyorlar. Yağmur, çamur demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin doğru bilgiyi en hızlı şekilde paylaşan basın mensuplarımız, çok zor bir görevi yerine getirmektedirler.” dedi.

“BASIN HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Basının doğru bilgiye ulaşma noktasındaki önemine değinen Başkanımız Ahmet Çetin, “Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, basın hayati bir önem taşımaktadır. Özellikle sosyal medya platformlarında manipülasyon ve algıların, gerçeği eğip bükmenin çok kolay olduğu günlerde, algılara izin vermeden doğru bilgiye ulaştıran basın mensuplarımızın değeri çok daha iyi anlaşılmaktadır.

Aynı zamanda bölgemizde, kurumlarımızın gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerde kamuoyunun bu etkinliklerden haberdar olup, bilgilenmesinin de önemli destekçilerinden olup, bölge kalkınmasının en önemli destekçileri arasında yer almaktadırlar. Kurumlarımız da özellikle yerel basınımıza aynı önem ve hassasiyeti göstermektedir.

Halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız milletin duygularına tercüman olup, bu çabalarıyla her zaman takdiri hak etmektedir.

Bu vesileyle, çalışmalarında gösterdikleri özveri ve kararlıktan dolayı tüm basın emekçilerine teşekkürlerimi iletiyor; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.